Menu




Dar viena Pöttinger naujiena – modernizuota Terrasem sėjamoji

Technikos naujienos 28.10.2021   

Dar viena Pöttinger naujiena – modernizuota Terrasem sėjamoji


Naujo dizaino pneumatinės Terrasem sėjamosios nuo šiol ne tik sujungia žemės dirbimą, sutankinimą, trąšų įterpimą ir sėją vienoje mašinoje, bet ir vienu metu gali įterpti tris skirtingus sėjos komponentus skirtingame gylyje.

Pasak Austrijos kompanijai Lietuvoje atstovaujančios bendrovės SV Technika produktų grupės vadybininko Vitalijaus Staševičiaus, Terrasem sėjamoji žinoma ir pripažinta Lietuvos ūkininkų. „Mašina patikima, idealiai atlieka savo darbą, minimaliomis išlaidomis. Sėjamoji skirta sėti tiesiai į ražieną, į minimaliai paruoštą ar artą dirvą“, – sako specialistas.

Naujoji Terrasem sėjamoji koduojama tokia raidžių ir skaičių kombinacija: lankstoma – raidė V, žemės dirbimo diskai - D, trąšų įterpimo sistema - Z, skaičiai 3000 reiškia mašinos darbinį plotį, milimetrais.

Kaip ir anksčiau Terrasem gali būti be žemės dirbimo diskų skirta sėti jau į paruoštą arba naudojant priekinę lyginimo lenta ir į suartą dirvą.

Pasak. V. Staševičiaus, mašina visiems gerai žinoma dėl unikalios sėjimo sistemos, kuri pasižymi vienodo ilgio sėjos noragėliais. „Dėl šios priežasties sėkla įterpiama į dirvą vienodu nustatytu gyliu per visą mašinos darbinį plotį. Augalai pradeda dygti, augti, šaknytis ir krūmytis bei svarbiausia bręsti ir sunokti vienu metu. Noragėlio sėjos gylis ir spaudimas į dirvą reguliuojamas hidrauliniu būdu iš traktoriaus kabinos nuo 40 iki 120 kg. Trąšų noragėlio spaudimo jėga iki 180 kg“, - mašinos technines charakteristikas pristato SV Technika produktų grupės vadybininkas. 

Pöttinger Terrasem sėjamoji gali turėti 12,5 ir 16,7 cm tarpueilius. Jei mašina su trąšų įterpimo sistema, trąšų noragėliai išdėstyti trape dviejų sėjos eilučių sekančiai kas 25 arba 33 cm.

Naujoji Terrasem gali sėti sėklas, sėklas su trąšomis į vieną eilutę, sėklas su trąšomis atskirai tarp eilučių arba 50 % trąšų gali būti sėjama kartu su sėkla į viena eilutę, kita 50 % trąšų į sėklos tarpueilius tuo pačiu metu.

X forma išdėstyti žemės dirbimo diskai bei sekantys komponentai išdėstyti tam tikra tvarka garantuoja mašinos važiavimą tiesiai bet kokiomis sąlygomis. „Visus norinčius susipažinti su naująją Pöttinger sėjamąja kviečiame atvykti į mūsų įmonę Kauno rajone kad ir dabar“, - kviečia V. Staševičius.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...