Menu




Metų traktorius 2022 finalas – net du apdovanojimai Jonh Deere

Naujienos 20.10.2021   

Metų traktorius 2022 finalas – net du apdovanojimai Jonh Deere


Vakar po kelerių metų pertraukos geriausio traktoriaus rinkimų finalas vainikuotas gyvai – nugalėtojai iškilmingai pagerbti ir apdovanoti vakar Bolonijoje Italijoje prasidėjusioje tarptautinėje parodoje EIMA. Nors dėl vis dar tvyrančios pandeminės grėsmės dalyvių skaičius buvo ribojamas, tačiau organizatoriai pasirūpino, kad apdovanojimo ceremoniją galėtų stebėti visi norintys tiesioginės transliacijos metu.

Nuo 1998 m. organizuojamame, traktorių progresui dedikuotame, konkurse šiemet skirtingose kategorijose varžėsi 14 modelių, 4 mažiau nei pernai: 4 traktoriai siekė „Geriausias specialios paskirties traktorius 2022“ nominacijos, po penkis 5 – „Geriausias standartinis traktoriaus 2022“ ir „Metų traktorius 2022“ titulo. Visi 14 finalininkų taip pat varžėsi dėl specialaus apdovanojimo - „Tvariausias traktorius 2022“.

Šiemet į konkursą sugrįžo kompanija Jonh Deere, rinkimuose pirmą kartą dalyvavo ir Austrijos gamintojas – Reform. Be šių įmonių sąraše - Antonio Carraro, Claas, Carraro Tractors, Case IH, Ferrari, Landini, Massey Ferguson, New Holland ir Valtra. Į konkurso finalą pateko visi kompanijų pateikti modeliai be jokios atrankos. Dalis traktorių vertinimo renginių vyko nuotoliniu būdu, dalis – gyvai. 

Šiemet didžiausia sėkmė lydėjo sugrįžusį traktorių ir kitos žemės ūkio technikos gamintoją John Deere, iškovojusią net du titulus, tarp jų ir pagrindinį. „Metų traktorius 2022“ pripažintas John Deere 7R 350 AutoPowr, o „Geriausias standartinis traktorius 2022“ titulas atiteko John Deere 6120M AutoPowr.

Kompanija John Deere po 10 metų pertraukos susigrąžino geriausio traktoriaus titulą 7R serijai, kuris 2012-aisiais buvo skirtas John Deere 7280 R. Pasak prizą atsiėmusių gamintojo atstovų, laimėjimas dviejose kategorijose – rimtas įvertinimas ir pripažinimas. 

John Deere 7R 350 traktorius puikiai atspindi šiuolaikinių ūkių poreikius – universalumas, patogumas ir didelė galia. Iki šiol didesnės kaip 300 AG galingumo John Deere traktorių segmente įmonė galėjo pasiūlyti 8R serijos modelius, bet pastarieji yra didelio bazinio svorio bei sukurti išskirtinai traukos darbams laukuose. Nuo praėjusių metų, kai pasirodė antros kartos 7R siūlomi net trys didesnės kaip 300 AG bei 11,4 t minimalaus svorio John Deere modeliai. Šis mažiausias traktoriaus svoris leidžia atlikti ne tik įvairius darbus laukuose, bet ir transportuoti krovinius. Visus naujųjų 7R traktorių privalumus spėjo įvertinti ir Lietuvos ūkininkai bei projekto „Ūkininkas bando traktorių“ projekto dalyviai.

John Deere 6120M traktorius yra labiausiai pritaikytas mišriems ūkiams. Mažieji 6M modeliai turi nuožulnų variklio gaubtą, kuris suteikia puikų matomumą dirbant su priekiniu krautuvu, ir protingos galios valdymo sistemą, kuri suteikia papildomus 20 AG dirbant transporto arba atliekant darbus su GTV.

2021 metų sezonui buvo pristatyta AutoPowr bepakopė transmisija keturių cilindrų 6M modeliuose, kuri labiausiai ir prisidėjo prie traktoriaus laimėjimo „Geriausio standartinio traktoriaus“ kategorijoje. Ši transmisija užtikrina komfortą, didelį tikslumą visuose darbuose ir puikiai suderina traktoriaus privalumus – puikų matomumą į priekį, didelę galią transporte ir GTV darbuose, komfortą dėl TLS priekinio tilto ir kabinos amortizacijos.

„Geriausias specialios paskirties traktorius 2022“ titulas atiteko konkurso debiutantui – Austrijos kompanijai Reform už šlaituose, nelygaus reljefo vietovėse pritaikytą dirbti traktorių Reforma H75 Pro.

„Tvariausias tarktorius 2022“ kategorijos laimėtojas – New Holland T6 Methane Power – pirmasis komercinis aplinkai draugiškas, netaršus traktorius. New Holland T6 Methane Power yra žingsnis į priekį, siekiant tvaresnio ūkininkavimo. Modelyje įrengtas FPT 6 cl. metano dujomis varomas variklis užtikrina tas pačias charakteristikas kaip ir dyzelinis jo analogas. 

Pernai svarbiausią „Metų traktorius 2021“ titulą pelnė Massey Ferguson 8S.265, geriausio standartinio traktoriaus laurai atiteko Valtra G135 Versu, geriausiu specialiosios paskirties traktoriumi pripažintas Fendt 211 V Vario, o tvariausio traktoriaus regalijos įteiktos Claas Axion 960 Cemos.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...