Menu




Massey Ferguson 8S serijos pajėgumai perkopė 300 AG

Technikos naujienos 14.09.2021   

Massey Ferguson 8S serijos pajėgumai perkopė 300 AG


Massey Ferguson papildė 8S seriją dviem naujais modeliais: 8S.285 (285 AG) ir 8S.305 (305 AG). Pastarajame naujame galios flagmane standartiškai montuojama bepakope Dyna-VT transmisija, kuri yra galima kaip pasirinktinai užsakoma įranga ir kituose penkiuose gamos modeliuose.

Pasak Thierry Lhotte, Massey Ferguson viceprezidento ir vykdančiojo direktoriaus Europoje bei Artimuosiuose Rytuose, 8S serija, vos pasirodžiusi pelnė pripažinimą. „Massey Ferguson 8S.265 iškovojo prestižinį Metų traktorius 2021 titulą, - pabrėžė jis. – Šie du nauji modeliai sukurti ant sėkmės pamato. Abu jie pagaminti remiantis tais pačiais aukštais standartais, kurie lėmė dar vieną laimėjimą -  Red Dot: Product Design Award apdovanojimą“.

Pasak jo, praėjusių metų liepą startavusi nauja Massey Ferguson traktorių era tęsiasi. „Džiaugiamės, kad MF 8S seriją ūkininkai labai gerai įvertino ir už komfortą, ir už efektyvumą, ir už išmaniuosius sprendimus. Su naujais MF 8S.285 ir MF 8S.305 modeliais mes dar labiau išplėsime pasiteisinusių, daug privalumų turinčių traktorių gamą ir padidinsime šios klasės modelių pasirinkimą. Papildomai pasirenkama, patikima ir paprasta naudoti Dyna-VT transmisija visuose modeliuose suteiks didesnį našumą, atliekant įvairius darbus “, – pridūrė  jis.

Didžiausia 305 AG galia pasiekiama, esant 1850 aps./min., be variklio galios didinimo sistemos, o maksimalus 1280 Nm sukimo momentas pasiekiamas, esant 1000–1500 aps./min.

Naujasis Dyna-VT transmisijos automatinis režimas leidžia operatoriams naudoti daugiafunkcę MultiPad svirtį arba pedalą, kad būtų galima keisti greitį pirmyn. Optimalus variklio apsisukimų skaičius nustatomas automatiškai, priklausomai nuo greičio ir apkrovos. Gamintojo teigimu, tai lemia sklandesnį veikimą ir mažesnes degalų sąnaudas.

Modelis 8S.305 ir visi 8S Dyna-VT traktoriai yra išskirtinės komplektacijos, į kurią įeina Datatronic 5 traktoriaus valdymo terminalas ir dešiniajame statramstyje sumontuotas vDisplay terminalas, aktyvi kabinos pakaba, automatinė pneumatinė sėdynė su amortizavimo sistema, daugiafunkcis porankis ir valdymo svirtis MultiPadi, 16 LED darbo žibintų, didesnis degalų bakas ir kita.

8S.285 išvysto didžiausią 285 AG pajėgumą, galios didinimo sistema EPM prideda 20 AG papildomai iki 305 AG tam tikroms užduotims, įskaitant transportavimą, darbą su GTV ir kita. Jis yra kelių specifikacijų lygių - Exclusive ir Efficient, kaip ir 8S.205, 8S.225, 8S.245 ir 8S.265 pasirinktinai galima rinktis trijų tipų transmisijas: Dyna-VT, dvigubos sankabos Dyna E-Power arba Dyna 7.

Nuo 270 AG iki 305 AG diapozone Massey Ferguson dabar siūlo 7,4 l darbinio tūrio variklius 3,05 m ratų bazės modeliuose 8S arba 8,4 l darbinio tūrio variklius 3,10 m ratų bazės 8700S modeliuose, visi jie galimi su bepakope Dyna-VT transmisija.

Pasak Massey Ferguson kompanijai atstovaujančios bendrovės East West Agro Technikos padalinio direktoriaus Remigijaus Savicko, Massey Ferguson MF 8S seriją puikiai įvertino ir Lietuvos ūkiai, nuo metų pradžios iki dabar įsigiję 30 vnt. MF 8S serijos traktorių. „Daugiausia įsigyta dviejų modelių MF 8S.205 ir MF 8S.265 mašinų su abiem iki dabar galimomis transmisijomis: Dyna-7 ir Dyna E-Power. MF 8S serijos traktoriai Lietuvoje atlieka įvairius darbus - nuo pašarų ruošimo, žemės dirbimo, sėjos ir pasėlių priežiūros, bet taip pat turime jau ir su priekiniu krautuvu, kas dar labiau didina šio traktoriaus universalumą, - rinką komenatuoja R. Savickas.  - Labai džiaugiamės dar dviem modeliais prisijungusiais prie MF 8S šeimos. Nuo dabar MF 8S serija, tikėtina, bus populiariausia 200-300 AG segmente ne tik Europoje, bet ir Lietuvoje".



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...