Menu




Naujos Fendt automatinio apsisukimo galulaukėje funkcijos

Tikslusis ūkininkavimas 20.08.2021   

Naujos Fendt automatinio apsisukimo galulaukėje funkcijos


Naujausia kompanijos Fendt apsisukimo galulaukėje automatizavimo funkcija TeachIn Turn Assistant suteikia galimybę traktoriui kartu su juo agreguojamam padargui automatiškai apsisukti, be operatoriaus įsikišimo, ir važiuoti tiksliai technologinėmis vėžėmis. 

AGCO pristato naujausią išmaniojo ūkininkavimo automatizavimo sistemą Fendt TeachIn, kuri pagal iš anksto apskaičiuotą apsisukimo spindulį pasuka traktorių ir jo padargą be operatoriaus rankų ant traktoriaus vairo. Naujovė yra 2020-aisiais pristatytos Fendt TI Headland galulaukių apsisukimo sistemos dalis. Pastaroji automatiškai atlieka kelias operacijas, kad paruoštų traktorių ir padargą posūkiui, pavyzdžiui, sulėtina traktorių, pakelia padargą, prieš pradedant apsisukimo manevrą. 

Fendt TI Turn Assistant gali būti aktyvuota dviem būdais: rankinis, kai operatorius paspaudžia mygtuką prieš pradedant traktoriui suktis, ir automatinis, t. y. iš anksto suplanuojami visi lauko apsisukimai ir apsisukama automatiškai, be operatoriaus pagalbos. Automatinio aktyvavimo metu operatorius gali pasirinkti du apsisukimo modelius – U formos arba pusinį (Part field) apsisukimą, t.y. tokį modelį, kuris leidžia operatoriui dirbti lauke mažesnėmis atkarpomis, suskaidant lauką į mažesnes dalis. Antrasis automatinis Part Field režimas – išskirtinė Fendt inovacija ir visiškai nauja funkcija.

Automatinio apsisukimo galaulaukėse modeliai: U formos (viršuje) pusinis Part Field (apačioje)

„Mūsų tikslas palengvinti lauke ilgas valandas dirbančių operatorių darbą ir sumažinti jų patiriamą nuovargį. Fendt TI Headland sistema padeda valdyti techniką be papildomo streso, – sako Cody Light, Fuse Go-to-Market skyriaus Amerikai vadovė. - Automatizavus apsisukimus galulaukėse išvengiama nereikalingų manevrų, todėl ne tik mažiau suminama dirva, bet taupomi ir degalai, ir laikas“. 

Gamintojo teigimu, Fendt TI Headland ne tik mažina nuovargį, bet ir gerina operatoriaus įgūdžių lygį. Esant darbuotojų trūkumui, automatinio apsisukimo galulaukėse sistema suteikia galimybę mažiau kvalifikuotiems operatoriams dirbti profesionaliai. 

 

 



Jums turėtų būti įdomu