Menu




Amazone WindControl: pučia visada palankus vėjas

Technikos naujienos 17.08.2021   

Amazone WindControl: pučia visada palankus vėjas


Vėjo yra visur ir visada, ir jis gali kelti problemų žemės ūkyje, tiek siekiant tolygiai išpurkšti augalų apsaugos priemones, tiek paskirstyti mineralines trąšas. Naudojant Amazone WindControl, vėjo poveikis trąšų pasiskirstymo tolygumui gali būti nuolat stebimas ir trąšų paskleidimas automatiškai koreguojamas. WindControl dabar naudojama ZA-TS pakabinamuose ir ZG-TS prikabinamuose barstytuvuose, nepriklausomai nuo ArgusTwin kontrolės sistemos.

Vėjas sustiprėja, susilpnėja, keičia kryptį, ar pučia pastoviu greičiu, tada kitą akimirką jis tampa gūsingas. Taigi, vėjo poveikis trąšų pasiskirstymo žemėlapiui visada yra skirtingas. Vėjo greitis ir jo kryptis nuolat kinta. Vėjas tręšimo metu yra tai, ko operatorius negali tiesiogiai paveikti, tačiau jis gali būti stebimas. WindControl užduotis yra nuolat stebėti trąšų paskirstymo vaizdą ir koreguoti skleidimo diskų nustatymus, kad vėl susidarytų simetriškas trąšų paskleidimo žemėlapis.

WindControl veikimo vizualizacija

Ant trąšų barstytuvo sumontuotas aukšto dažnio vėjo jutiklis fiksuoja vėjo greitį ir vėjo kryptį bei perduoda šią informaciją į kompiuterį. Jis apskaičiuoja duomenis, atsižvelgdamas į važiavimo greitį, ir nustato naujus trašų tiekimo sistemos ir skleidimo diskų greičio parametrus, kurie automatiškai pritaikomi, siekiant tolygaus ir vienodo trąšų paskleidimo. Sistema WindControl leidžia tręšti net ir esant nelabai palankioms oro sąlygoms. 

Tręštumo kompiuteryje operatorius kartu su visais svarbiais tręšimo parametrais, visada gali peržiūrėti ir vėjo parametrus, tokius kaip kryptis, stiprumas ir gūsis. Šviesoforo spalvos rodo, kiek WindControl gali kompensuoti vėją. Jei esant labai stipriam vėjui arba labai dažnai keičiantis jo gūsiams, pasiekiama valdymo riba, tuomet sistema papildomai duoda įspėjamąjį signalą.



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...