Menu




APV didina savos gamybos akėčių gamą

Technikos naujienos 24.02.2020   

APV didina savos gamybos akėčių gamą


Nors Austrijos kompanija APV akėčias siūlo seniai, pati jas gamina vos dveji metai ir naujam sezonui dar labiau didina jų gamą, papildydama asortimentą naujais modeliais. 

Sprendimą pradėti ražienų akėčių gamybą APV priėmė dėl kelių priežasčių. Pirmiausia dėl to kad galėtų būti konkurencingais kainos atžvilgiu, nes anksčiau jas tiekė kita įmonė. Be to, dėl didėjančio piktžolių atsparumo cheminėms augalų apsaugos medžiagoms, didėja mechaninių piktžolių naikinimo priemonių paklausa. Pagrindinė akėčių paskirtis naikinti piktžoles, bet taip pat jos gali patrupinti dirvos plutą, pagerinti dirvos aeraciją, o sumontavus ant jų smulkiasėklių augalų sėjamąsias ražienų akėčiomis sėjami ir tarpiniai augalai.

APV asortimento naujovė - 6, 9 arba 12 m darbinio pločio AS ražienų akėčios su 7 mm storio akėtvirbaliais ir 31,3 mm atstumu tarp jų. Anot gamintojo, bandymais nustatyta, kad toks atstumas yra optimaliausias. Nuo kitos analogiškos technikos APV ražienų akėčios skiriasi apie 20 mm ilgesniais akėtvirbaliais, kas užtikrina ilgesnį jų tarnavimo laiką. AS ražienų akėčios dirvą pradrasko nuo 2 iki 3 cm gyliu, taip pagerinama dirvožemio aeracija, tačiau pagrindinė mašinos paskirtis – naikinti piktžoles. APV duomenimis, tinkamu laiku panaudotos ražienų akėčios gali sunaikinti iki 90 % pasėlyje esančių piktžolių daigų. AS akėčioms siūlomas nemažas pasirenkamos įrangos sąrašas – storesni (8 mm) arba plonesni (6 mm) akėtvirbaliai, hidraulinė akėtvirbalių kampo reguliavimo sistema, smulkiasėklių augalų sėjamosios ir kita įranga.

Kita naujiena – VS serija, kuri apima 6,2 m; 7,6 m; 9,2 ir 12,2 m darbinio pločio modelius. Vienintelė APV šios serijos ražienų akėčiose įdiegė belaipsnį hidraulinį prispaudimo reguliavimą. Šių akėčių reguliavimo galimybės didesnės „Jei yra kokių jautresnių pasėlio vietų akėjant, kai kuriuos akėtvirbalius galima pakelti, kad nedirbtų. Taip pat ir šios akėčios gali būti komplektuojamos su smulkių sėklų sėjamosiomis, - mašiną pristato APV atstovaujančios įmonės SV technika produktų grupės vadybininkas Ričardas Šlenderis. - Manau, kad paklausa akėčioms turėtų išaugti ateinančiais metais, ir dėl ekonominių, ir dėl ekologinių priežasčių. Lietuvoje kol kas jų nėra daug parduota“. Užsakymai naujiems modeliams jau priimami ir Lietuvoje. Mažiausių modelių kainos AS 600 – nuo 4 500 eurų (be PVM), VS 600 M1 – nuo 12 500 eurų (be PVM).

Profi ir Profi Lietuva info



gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...