Menu




Patobulinta Kramer išmanioji priedų tvirtinimo sistema

Technikos naujienos 03.08.2021   

Patobulinta Kramer išmanioji priedų tvirtinimo sistema


Smart Attach - naujausia Kramer ratinių krautuvų greito priedų prikabinimo ir fiksavimo sistemos versija leidžia operatoriui automatiškai prijungti ir hidrauliniu būdu užfiksuoti darbinius priedus saugiai ir patogiai, neišlipant iš kabinos.

Naujoji Kramer darbinių priedų prikabinimo sistema kols kas yra galima tik Kramer KL modeliuose. „Hidraulinis padargų fiksavimas ratiniuse krautuvuose nėra labai didelė naujiena. Dauguma krautuvų gamintojų gali pasiūlyti krautuvus su hidraulinio padargų fiksavimo funkcija. Tačiau ji naudinga būna tik tuomet,kuomet naudojami padargai be hidraulinės jungties, pavyzdžiui, kaušai, palečių šakės ir kiti priedai, tada toks prikabinimas yra patogus, nes nereikia lipti iš kabinos, norint padargą užfiksuoti“, – aiškina kompanijai Kramer atstovaujančios Lietuvos bendrovės DOJUS agro produktų vadybininkas Aurimas Cikanavičius.

Pasak jo, naudojant, pavyzdžiui, šakes, kaušą ar ritinių griebtuvą su prispaudimu, hidraulins darbinių priedų fiksavimas tampa ne toks reikšmingas, nes vis tiek reikia lipti iš kabinos ir prijungti hidraulines žarnas. „Kramer rado sprendimą, kaip palengvinti operatoriui darbus, kai nadojami priedai, kuriuos reikia ne tik užfiksuoti prie krautuvo, bet ir neišlipant iš kabinos sujungti hidraulines žarnas“, - naujos funkcijos esmę apibūdina DOJUS agro produktų vadybininkas.

Kompanijos Kramer sprendimas yra unikalus, kol kas toks vienntelis rinkoje.Gamintojas suprojektavo fiksavimo sistemą taip, kad hidrauliškai kaiščiais fiksuojant padargą prie krautuvo iš karto yra prijungiama ir hidraulinė sistema. „Sprendimas paprastas – į fiksavimo cilindrus imontuota hidraulinė sistema, tad vienos operacijos metu padaromi du darbai: užfiksuojamas padargas prie krautuvo ir tuo pačiu metu prijungiama hidraulinė sistema. Taip yra sutaupomas operatoriaus laikas, nebereikia lipti iš kabinos prijungti hidraulinių žarnų“, - komentuoja A. Cikanavičius, pridurdamas, kad šią sistemą rekomenduojama rinktis tik su originaliais padargais, nors yra galimybių prijungti ir standartinius darbinius priedus su standartinėmis jungtimis. Tad net ir turint senų padargų, juos bus galima naudoti su krautuvais, turinčiais naująją Smart Attach.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...