Menu




Atsinaujino didieji Fendt

Technikos naujienos 16.07.2021   

Atsinaujino didieji Fendt


Kompanijos Fendt technikos atnaujinimo programoje, pristatytoje šią savaitę tarptautinėje spaudos konferencijoje, dėmesio skirta ir didiesiems Fendt 900 ir 1000 Vario traktoriams, kuriuos dabar galima įsigyti su specialiu savaiminio išsivalymo variklio oro filtru. Juose įdiegta ir daugiau naujovių.

Vokietijos traktorių gamintojo teigimu, tai pirmasis toks gamyklinis sprendimas rinkoje – pirkėjui užsisakius, gamykloje įrengiamas variklio oro filtras su savaiminio išsivalymo funkcija, kuri užtikrina, kad susikaupusios dulkės bus išpūstos aktyviu filtro valymu. Dulkių filtras turi įmontuotą 12 barų suspausto oro talpyklą. Suslėgto oro srautas valdomas impulsiniu vožtuvu. Prieš pat valymo ciklą ventiliatoriaus greitis padidėja. Apie valymo procesą vairuotojas informuojamas terminalo pranešimu ir gali pasirinkti jį įjungti rankiniu arba automatiniu būdu. Filtro eksploatavimo laikas yra apie dvejus metus. Šiai sistemai reikalinga speciali filtrų kasetė.

Naujos kartos Fendt 900 ir 1000 Vario kabinose standartiškai įrengtas laminuotas apsauginis stiklas, taip pat priekinio lango šildymo sistema. Laminuotas stiklas izoliuoja triukšmą, todėl kabinoje tyliau. Taip pat didesnė ir operatoriaus darbo sauga, nes laminuotas stiklas dūžio atveju nesubyra į dūženas. Gamintojas paliko galimybę užsakyti kabinas ir su viengubo stiklo langais. 

Fendt kartu su Trelleborg sukūrė 2,35 m skersmens padangas eilutėmis auginamiems augalų pasėliams, skirtas naudoti su Fendt 1000 Vario serijos modeliais. Gamintojo teigimu, taip pat yra galimybė įrengti dvigubas 480/95R54 dydžio padangas kartu su VarioGrip integruota padangų slėgio reguliavimo sistema. Tokio unikalaus sprendimo nauda dviguba: padidėja kontaktinis plotas, taip apsaugomas dirvožemis, o taip pat geriau išnaudojamos ir mašinos galimybės.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...