Menu




Išmanioji telematika populiarėja ir Krone ritinių presuose

Tikslusis ūkininkavimas 13.07.2021   

Išmanioji telematika populiarėja ir Krone ritinių presuose


Vokietijos kompanija Krone skelbia apie pastebimai padidėjusį telematinių sistemų naudojimą, dirbant su žolinių pašarų ruošimo technika. Tokias nuotolines technologijas ypač dažnai renkasi žemės ūkio paslaugas teikiančios įmonės. 

Krone teigimu, pastaruoju metu, dirbant su ritinių presais vis dažniau naudojamos skaitmeninės funkcijos, tokios kaip Smart Telematic arba universali Agrirouter duomenų dalijimosi platforma. Šiais išmaniais sprendimais dažniausiai naudojasi žemės ūkio paslaugas teikiančios įmonės, kurios gali siųsti darbų užduotis iš savo informacinės valdymo sistemos tiesiai į traktoriaus kabiną. Kadangi darbai yra dokumentuojami automatiškai, rangovai bet kuriame išmaniajame įrenginyje realiuoju laiku gali stebėti, kiek padaryta ir kada darbai jau baigti.

Krone Smart Telematics ir universali Agrirouter duomenų perdavimo programa leidžia naudotojams gauti išsamią mašinų duomenų analizę ir jais dalytis. Abi funkcijos dabar yra prieinamos kaip vienas paketas, skirtas naudoti per Krone SmartConnect telemetrijos sistemą.

SmartConnect jau daug metų yra standartinė daugumos Krone mašinų sistema, o Krone Smart Telematics yra vienas iš modulių, sudarančių Krone internetinę klientų platformą (www.mykrone.green), kurioje naudotojai gali nuskaityti realiuoju laiku gautus mašinų duomenis.

Agrirouter leidžia naudotojams dalytis skirtingų gamintojų mašinų ir skirtingų tiekėjų programinės įrangos duomenimis. Paslaugų portfelis gali būti nuo paprasto mašinos stebėjimo iki visapusiškos tikslios analizės.

Esant sinchronizuotiems pašarų ruošimo procesams, galima geriausiai suderinti skirtingų operacijų (presavimo, apvyniojimo) laikus, kad būtų pasiekta geriausia pašarų kokybė ir išnaudotas technikos potencialas. Skaitmeninės funkcijos taip pat supaprastina logistiką, supresavus ir apvyniojus ritinius plėvele, nes krautuvų ir ritinių transportavimo mašinų operatoriai gali tiksliai sekti, kurioje vietoje ir kiek ritinių yra paruošta išvežti.

Kitas skaitmeninių technologijų privalumas – lengva ir patikima derliaus apskaita bei dokumentacija. Ritinių svoris ir drėgmės kiekis nustatomi, naudojant drėgmės jutiklius ir svarstykles, kurias galima užsisakyti papildomai. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas, – sąskaitų už darbą išrašymas skaidrus ir greitas, nes duomenys apie atliktą darbą automatiškai ir realiuoju laiku perduodami į ūkio valdymo programą.

 



Jums turėtų būti įdomu