Menu




Koronaviruso protrūkio atgarsiai pasiekė ir JCB

Naujienos 20.02.2020   

Koronaviruso protrūkio atgarsiai pasiekė ir JCB


JCB mažina gamybos apimtis, nes pritrūko iš Kinijos tiekiamų komponentų. Dėl kinus sukrėtusios koronoviruso sukeltos epidemijos sutriko daugumos ligos epicentre esančių įmonių veikla arba jos iš viso buvo uždarytos. 

Kokių priemonių imtis sumažėjusios gamybos pasekmėms sušvelninti, aptarta su darbuotojų profesine sąjunga. JCB dirba apie 4 000 žmonių. Priimtas sprendimas laikinai dirbti trumpesniu 34 valandų per savaitę grafiku, tačiau atlygis bus mokamas už 39 valandų darbo savaitę, o apmokėtos valandos bus atidirbtos vėliau šiais metais.

„Komponentų tiekimas sutriko mums labai nepalankiu metu. Kaip tik dabar pats JCB technikos užsakymų pikas. Taigi, nors šios laikinos gamybos mažinimo priemonės šiek tiek skausmingos, bet turime ieškoti būdų, kaip išsisukti iš padėties su mažiausiais nuostoliais, apsaugotume verslą ir išlaikytume darbuotojus“, – sako JCB generalinis direktorius Markas Turneris (Mark Turner).

Jo teigimu, iki šiol Jungtinės Karalystės pramonei padėtis Kinijoje neturėjo reikšmingos įtakos. „Deja, daugiau kaip 25 % JCB komponentų tiekėjų Kinijoje uždaryti, o atnaujinę veiklą dirba mažesniais pajėgumais ir stengiasi pristatyti siuntas kaip įmanoma greičiau“, – susidariusią padėtį komentavo M. Turneris.

Akivaizdu, kad artimiausiomis savaitėmis kai kurių komponentų tiekimas iš Kinijos partnerių išliks sutrikęs. „Vadinasi, neturėsime kai kurių reikiamų detalių ir negalėsime pagaminti tiek mašinų, kiek planavome. Priemonės, kurių ėmėmės, padės išlaikyti gamybą, nors ir mažesnėmis apimtimis, bet su tuo pačiu darbuotojų skaičiumi. O jų įgūdžių mums reikės, norint įvykdyti užsakymus, kai situacija normalizuosis“, – teigia M. Turneris, pridurdamas, kad padėtis Kinijoje stebima ir viliamasi, kad gamybos pajėgumai pasieks tą patį lygį, vos tik ligos plitimas bus suvaldytas.

Profi info

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...