Menu




Trečioji Pöttinger Jumbo karta – iki 500 AG traktoriams

Technikos naujienos 30.06.2021   

Trečioji Pöttinger Jumbo karta – iki 500 AG traktoriams


Austrijos kompanija pristato trečiąją puspriekabių-rinktuvių gamos flagmano Jumbo kartą, skirtą traktoriams nuo 200 iki 500 AG. Pasikeitė ne tik atnaujintų modelių dizainas, mašinose įdiegta nemažai inovatyvių našumą gerinančių ir eksploatavimą lengvinančių sprendimų.

Mašina turi kopijuojantį ir plačiausią rinkoje 2,3 m darbinio pločio rinktuvą, kurio pavara hidraulinė. Tai leidžia automatiškai keisti pirštų greitį nuo 75-25 min.-1 Šie patobulinimai apsaugo renkamą masę nuo draskymo ir pagerina smulkinimo kokybę.

Per traktoriaus GTV ir diržinę pavarą varomas dozavimo rotorius leidžia mašiną paleisti švelniai, užtikrina maksimalų našumą bet kokiomis sąlygomis, amortizuoja, keičiantis renkamos masės kiekiui bei sumažina aptarnavimo sąnaudas.

Dėl priekyje esančios paslankios priekinės sienelės mašinos talpa padidėjo 4,3 m3.

Grindys priekinėje dalyje pažemintos 250 mm, tai sumažina traktoriaus galios poreikį bei degalų sąnaudas. Masė švelniai pakeliama. Grindinio transporterio grandinės trūkio jėga siekia 13 t.

Iškrovimas tapo žymiai greitesnis ir trunka apie 1 minutę, o norint su puspriekabe transportuoti kukurūzų silosą, nuimti rinktuvą truks vos 10-15 minučių. Be jo atnaujinta Jumbo sveria 520 kg mažiau.

Priklausomai nuo modelio, naujieji Jumbo galės turėti dvi arba tris ašis. Hidro-pneumatinė važiuoklė užtikrina švelnų ir saugų mašinos transportavimą tiek darbo, tiek transporto metu bei suteikia operatoriui išskirtinį komfortą. 

Naujųjų priekabų-rinktuvų Jumbo serijinė gamyba numatyta kitą sezoną.

Pasak kompanijai Pötttinger Lietuvoje atstovaujančios bendrovės SV Technika produktų grupės vadybininko Vitalijaus Staševičiaus, puspriekabių rinka Lietuvoje sumažėjusi, palyginti su laikotarpiu prieš penkerius metus. „Lietuvoje kasmet parduodame po kelias rinktuvines puspriekabes, tačiau pasaulyje Pötttinger žinomas, kaip pagrindinis puspriekabių-rinktuvių gamybos lyderis ir skaičiuojama, kad kas antra rinkoje mašina yra pagaminta Austrijoje“, - komentuoja V. Staševičius.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...