Menu




Massey Ferguson pristato naują teleskopinių krautuvų seriją

Technikos naujienos 25.06.2021   

Massey Ferguson pristato naują teleskopinių krautuvų seriją


Pasaulinis AGCO korporacijai priklausantis prekinis ženklas Massey Ferguson pristato naują MF TH teleskopinių krautuvų seriją. Mašinose įrengtos naujos kabinos ir įdiegta pažangi valdymo sistema. Naujos kartos MF TH teleskopiniai krautuvai tapo dar komfortabilesni, lengviau valdomi ir našesni.

Krautuvų gamoje šeši modeliai. Serija prasideda pusiau kompkatinės klasės modeliu TH.6030 ir baigiasi naujausiu TH.8043 modeliu, kurio maksimalus kėlimo aukštis 7,5 m, o maksimali keliamoji galia net 4,3 t, todėl šį modelį galima komplektuoti net su 3 500 l talpos kaušu.

Reikšmingi hidrostatinės transmisijos patobulinimai, įskaitant naujus režimus, užtikrina sklandesnį valdymą Soft režime ir agresyvumą Dynamic (transporto darbų) režime. Galinga didelio našumo hidraulinė sistema su proporciniu valdymu leidžia atlikti visus krovos darbus produktyviai ir mažiausiomis sąnaudomis. 

Massey Ferguson TH teleskopiniai krautuvai jau turi gerą vardą dėl puikių darbo rezultatų, produktyvumo, matomumo ir manevringumo. Naujoji serija pristato naujausias technologijas įdiegtas per pastaruosius 10 metų. Tai yra ne tik buvusių modelių atnaujinimas, bet ir tikras proveržis“ – sako Massey Ferguson Europos ir Viduriniųjų Rytų viceprezidentas ir generalinis direktorius Thierry Lhotte. 

„Naujoji MF TH gama ne tik atspindi naująjį, MF 8S traktorių serijos pradėtą, Massey Ferguson dizainą, bet ir esminiai kabinos pakeitimai operatoriams suteikia galimybę naudotis modernia valdymo sistema tylioje ir patogioje darbo vietoje. Mūsų garsioji krypties keitimo ir transmisijos valdymo svirtelė Power Control prie vairo, naudojama visuose Massey Ferguson traktoriuose, dabar yra standartinė visų TH krautuvų gamoje ir užtikrina puikų krautuvo transmisijos valdymą kaire ranka“, – priduria Massey Ferguson EME rinkodaros direktorius Francesco Murro.

Pasak jo, dėl naujos operatoriaus sėdynės ir naujos daugiafunkcės svirtelės galima ergonomiškai valdyti hidrauliką ir transmisiją, o naujas spalvotas krautuvo ekranas leidžia valdyti krautuvo parametrus ir matyti reikalingą informaciją. Papildomos automatizuotos sistemos strėlės amortizacijai, stovėjimo stabdžiui, strėlės aukščio nustatymui ir trečiai hidraulinei linijai dar labiau palengvina valdymą ir darbą.

„Ypač didelis našumas, o kartu ir komfortas MF TH teleskopiniams krautuvams suteikia tikrą „operatoriaus mašinos“ titulą“, – sako jis.

Visi krautuvai aprūpinti 4 cl. varikliais, atitinkančiais Etapo V emisijų reikalavimus, MF TH.6534, MF TH.7038 ir MF TH.8043 modelių variklio galia 135 AG, o likusių modelių 100 AG maksimali kėlimo galia nepasikeitė, palyginti su ankstesniais.

Atnaujinant krautuvus, išskirtinis dėmesys skirtas kabinai. Ji yra labiau gaubtos formos pereinant iš priekinio stiklo į stogo langą, kad būtų užtikrintas matomumas visame strėlės diapazone, dešinės pusės asimetrinė kabinos konstrukcija itin pagerina matomumą visame dešiniajame šone. Dėl lengvų ir plačiai atsidarančių durų į kabiną patogu įlipti. 

Ypač erdvi kabina dabar dar tylesnė bet kuriomis greičio ir darbo sąlygomis, net ir kai atidarytas langas. Matavimai parodė žymų garso intensyvumo ir tono, net 1,5 dBA sumažėjimą transportavimo metu ir iki 2-3 dBA krovos darbų metu.

Nauji veidrodžiai, sumontuoti aukštesnėje padėtyje, leidžia geriau matyti, kas yra už nugaros, o išimamas grindų kilimėlis sumažina triukšmą darbo metu ir yra lengvai valomas. Papildomai galima užsisakyti integruotą šaldytuvą, dešinės pusės elektrinį veidrodžio valdymą ar šoninį valytuvą, kurie padės lengviau ir efektyviau dirbti ištisas valandas. 

Visi MF TH teleskopiniai krautuvai dabar jau standartinėje įrangoje gaminami su išskirtine MF galios valdymo svirtimi Power Control, kuri naudojama visuose Massey Ferguson traktoriuose. MF Power Control svirtis įrengta kairėje pusėje šalia vairo, o ja galima valdyti tris funkcijas: 1) pasirinkti važiavimo krypti pirmyn/atgal, 2) perjungti HI ir LOW režimą eigoje, 3) įjungti neutralią padėtį.

Ši sistema leidžia dešine ranka efektyviausiai valdyti visas krautuvo funkcijas, o kairės rankos piršto perstūmimu patogiai ir greitai keisti važiavimo kryptį ir valdyti transmisiją. 

Naujas standartinis 5 colių skermens terminalas aiškiai rodo eksploatavimo informaciją ir gali būti naudojamas vairavimo režimams pasirinkti, įskaitant naują Semi-Crab vairavimo funkciją. Intuityvus meniu leidžia lengvai naršyti nustatymuose, o pasirenkamos atbulinės eigos vaizdas automatiškai pasirodo ekrane, įjungus reversą atbuline eiga. Galinio vaizdo kamera – pasirenkama įranga. 

Papildomai užsisakius 7 colių ekraną galima matyti ir valdyti dar daugiau nustatymų. Tokios funkcijos kaip vairavimo režimas, hidraulinis srautas, seka, išsamus užduočių peržiūrėjimas ir operatoriaus darbo informacija. Šiame 7 colių terminale taip pat integruotas Bluetooth ryšys ir telefono mikrofonas laisvų rankų įrangai bei radijo grotuvas. 

Kompanijai Massey Ferguson atstovaujanti Lietuvos bendrovė East West Agro naujos kartos teleskopinius krautuvus netrukus pristatys ir Lietuvoje.

MF TH teleskopinių krautuvų specifikacijos

Modelis Galia  Kėlimo aukštis Kėlimo galia Hidraulinis siurblys Transmisija
MF TH.6030 100 AG 6.00 m 3 000 kg 100 l/min. Hidrostatinė 2 greičių
MF TH.7030 100 AG 6.75 m 3 000 kg 100 l/min. Hidrostatinė 2 greičių
MF TH.6534 135 AG 6.50 m 3 400 kg 190 l/min. Hidrostatinė 4 greičių
MF TH.7035 100 AG 7.00 m 3 500 kg 100 l/min. Hidrostatinė 4 greičių
MF TH.7038 135 AG 7.00 m 3 800 kg 190 l/min. Hidrostatinė 4 greičių
MF TH.8043 135 AG 7.50 m 4 300 kg 190 l/min. Hidrostatinė 4 greičių

 

 

 

 

 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...