Menu




Purškimas snaiperio tikslumu iš Berthoud

Tikslusis ūkininkavimas 11.06.2021   

Purškimas snaiperio tikslumu iš Berthoud


Po trejų metų intensyvių bandymų ir 10 000 nupurkštų hektarų Prancūzijos kompanija Berthoud teigia, pasirengusi serijinei tiksliai, lokaliai ir išmaniai herbicidus dozuojančių bei purškiančių purkštuvų gamybai. Tai pirmasis gamintojas serijinėje gamyboje įgyvendinęs taškinio augalų apsaugos tirpalo dozavimo technologiją.

Vadinamoji Sniper technologija Berthoud purkštuvuose sukurta kartu su dirbtinio intelekto sistemas kuriančiu startuoliu Carbon Bee Agtech, kuris projektui įgyvendinti sukonstravo piktžoles identifikuojančias kameras.

Technologija išbandyta Bulgarijos, Prancūzijos, Čekijos, Italijos, Vokietijos ūkiuose ir jau naudojamas praktiškai viename Italijos bazilikus auginančiame ūkyje. 

Carbon Bee Agtech kameros, įrengtos ant purkštuvo sijos, aptinka piktžoles realiuoju laiku. Jutikliai identifikuoja kultūrinius augalus ir piktžoles, purškiamos tik pasirinktos piktžolės. Šia technologija buvo siekiama sumažinti cheminių medžiagų naudojimą 50–90 %, nedarant poveikio derliui. Tad ne tik taupomos išlaidos, bet ir saugoma aplinka. 

Tikslioji Sniper purškimo sistemą galima integruoti Raptor, Vantage ir Alto purkštuvuose.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu