Menu




Įsigijus JAV kompaniją, Väderstad tikisi įsitvirtinti Šiaurės Amerikoje

Įvykiai 28.05.2021   

Įsigijus JAV kompaniją, Väderstad tikisi įsitvirtinti Šiaurės Amerikoje


Švedijos kompanija Väderstad paskelbė įsigijusi 100 % AGCO-AMITY JV LLC (AAJV). Įsikūrusi netoli Wahpetono, Šiaurės Dakotoje, įmonė AAJV, dar žinoma pavadinimu Wil-Rich, bus integruota į Väderstad pasaulinę įmonių grupę pavadinimu Vaderstad Inc.

Nuo 2011 m. AAJV projektuoja ir gamina Wil-Rich, Wishek ir Concord prekių ženklams priklausančią techniką ir turi 270 pardavimo įmonių visame pasaulyje, kurių didžioji dalis yra JAV. Integravusi AAJV į Väderstad grupę, Väderstad įgyja prieigą prie JAV realizavimo kanalų, gamyklos JAV, taip pat naudosis Wil-Rich, Wishek bei Concord prekių ženklų vartojimo tradicija ir gera reputacija.

„Šis įsigijimas atitinka mūsų ilgalaikius siekius stiprinti pozicijas Šiaurės Amerikos rinkoje. AAJV įsitvirtinusi JAV rinkoje su įmonės produktų gama, kuri leis mums geriau užpildyti savo produktų pasiūlą Šiaurės Amerikoje“, – sako Mats‘as Båverud‘as, Väderstad Prezidentas ir generalinis direktorius.

Nuo 2011 m. AAJV bendrai priklausė įmonėms AGCO ir AMITY. Šiandien ji turi 110 darbuotojų, 30 000 m2 gamybinių plotų, detalių paskirstymo sandėlį bei tyrimų ir plėtros centrą Wahpetone, Šiaurės Dakotoje.

„Mes tai vertiname kaip puikią galimybę didinti savo dalyvavimą JAV rinkoje. Mūsų vizija išlieka ta pati - tapti pasaulyje pirmaujančiu partneriu, tiekiant techniką, kuri užtikrina neprilygstamą pasėlių sudygimą. Įsigiję AAJV, mes su dar didesniu entuziazmu žvelgiame į ateitį“, – sako Henrik‘as Gilstring‘as, Verslo plėtros viceprezidentas ir Väderstad bendrasavininkis.

Šiuo metu AAJV turi stiprią produktų liniją, skirtą įvairiems žemės dirbimo ir sėjos poreikiams, kaip kultivatoriai, lėkštiniai skutikliai, sėjamosios su kaltiniais noragėliais, sėjamosios su diskiniais noragėliais ir priekabos cisternos.

„Tai puiki naujiena įmonei, Wahpetono bendruomenei ir mūsų darbuotojams. Mūsų aukštos kvalifikacijos komandos darbas ir didelė nuosekli Väderstad patirtis leis pasiūlyti platų agronominių sprendimų komplektą mūsų klientams ūkininkams ir kartu su pardavimo partneriais įgyvendinti plėtros planus“, – sako dabartinis AAJV generalinis direktorius Keith‘as Whitaker‘is.

2013 m. Väderstad perėmė visą Kanados įmonės Seed Hawk valdymą, prieš tai nuo 2006 m. ją valdžiusi dalinės nuosavybės teisėmis. Ši įmonė dabar tapo Väderstad Industries Inc., ji gamina labai populiarias Seed Hawk tikslias pneumatines sėjamąsias Šiaurės Amerikos rinkai.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...