Menu




Naujas Merlo krautuvas žemės ūkiui

Technikos naujienos 27.05.2021   

Naujas Merlo krautuvas žemės ūkiui


Italijos kompanija Merlo pristato naują teleskopinį krautuvą, skirtą žemės ūkiui, bet prilygstančio statybų krovimo technikai tikslumui. Anot gamintojo, TF35.11 TT-145 teleskopinis krautuvas su stabilizatoriais – naujas našumo standartas žemės ūkio krovos mašinų segmente.

TF35.11 TT-145 sujungia statybinių teleskopinių krautuvų tikslumą su žemės ūkio krovos technikos našumu, paprastu valdymu ir kitomis pasiteisinusiomis techninėmis charakteristikomis. Mašinoje įrengtas galingesnis variklis (105 kW/143 AG), jos važiavimo greitis siekia net 40 km/val., kas tik didina krautuvo universalumą ir pritaikymą įvairiems darbams atlikti, ir ne tik žemės ūkyje. 

Nauji žemės ūkiui skirti teleskopiniai krautuvai su stabilizatoriais suprojektuoti taip, kad užtikrintų maksimalų stabilumą ir tikslumą eksploatuojant. Mašina iki 3 500 kg keliamosios galios, kėlimo aukštis – 11 m aukščio. Dėl galingo variklio TF35.11 TT-145 gali vilkti iki 24 tonų priekabas. Dėl skirtingų tipų kėlimo platformų, krautuvas gali būti pritaikomas įvairiems darbams su darbuotojais aukštyje saugiai atlikti. Dėl šių savybių jis ypač tinka ūkiams ir savivaldybėms, kuriems taip pat reikalinga transporto priemonė, tinkanti pastatų ar statinių priežiūrai.

TF35.11 TT-145 dėl į mašinos rėmą įmontuotos strėlės poslinkio sistemos galima atlikti šoninį teleskopinės strėlės judėjimą, kad krovinys būtų tiksliai padėtas, nereikalaujant papildomų manevrų, taip sutaupant laiko, sumažinant operatoriaus įtampą ir pagerinant mašinos našumą.

Naujas modelis komplektuojamas su novatoriška EPD (Eco Power Drive) transmisijos ir variklio valdymo sistema. EPD automatiškai valdo ir reguliuoja variklio sūkius pagal eksploatavimo sąlygas, todėl degalų sąnaudos sumažėja iki 18 % ir sutaupoma iki 3 300 EUR per metus (atsižvelgiant į vidutinį 1 000 val. per metus išdirbį ir vidutines degalų išlaidas 1,1 euro). 

TF35.11 TT-145 įrengta pažangi elektroninio vairasvirtės valdymo sistema, kuri gali nustatyti operatoriaus rankos buvimą jutikliu 

Mašinose gali būti papildomai įrengta sistema, skirta reguliuoti ir tiekti nuolatinį alyvos srautą į padargus. Šis sprendimas leidžia tiksliai ir specialiai sureguliuoti alyvos srautą nuo 0 iki didžiausio srauto kiekvienoje iš keturių papildomų hidraulinių išėjimų, esančių strėlės viršuje.

Adaptyvioji stabilumo kontrolės sistema (ASCS) yra nauja revoliucinė technologija, dar labiau kelianti teleskopinių krautuvų saugos standartus. ASCS užtikrina nepriekaištingą apsaugą nuo mašinos apvirtimo pavojaus  dirbant su kroviniu.

Sistema reguliuoja greitį ir maksimalų judėjimo laipsnį pagal tris darbo parametrus:

• Krovinio svorio

• Krovinio padėtis

• Naudojamas padargas

Pasiekus darbinio stabilumo ribą, sistema pirmiausia sumažina strėlę greitį ir tada visiškai sustabdo judėjimą. 

ASCS pasirinktinai gali būti užsakoma su 10,1 colių spalvotu ekranu, leidžiančiu realiuoju laiku peržiūrėti visus darbo parametrus. Didelio ryškumo ekrane mašinos stabilumo sąlygos pateikiamos apkrovos diagramoje, kuri realiuoju laiku atnaujinama atsižvelgiant į krovinį ir naudojamą padargą. Bet kuriuo metu operatorius gali pamatyti, kada saugos sistema suveiks. Esant rizikai apvirsti, ASCS iššokančiame pranešime operatoriui pateikia visus leidžiamus judesius, kurie nekenkia transporto priemonės stabilumui.

Pasak gamintojui atstovaujančios bendrovės Rovaltra pardavimų direktoriaus Justo Lukšto, iš visos Merlo gamos Lietuvoje populiariausi modeliai visada buvo Merlo TF35.7 arba TF42.7. „Nuo praėjusių metų vidurio populiarėja didesnės galios mašinos – TF50.8T. Pernai parduoti 3 modeliai, šiemet tikimės parduoti 7 TF50.8T mašinas“, - pastebi J. Lukštas.

Jo teigimu, rinka gan aktyvi, pardavimai, taip pat ir teleskopinių krautuvų, auga. 2019 metais klientus pasiekė 15 teleskopinių Merlo krautuvų, 2020 metais – 26. „Šiemet į ūkius pristatyta jau 10 mašinų, o iš viso per šiuos metus tikimės parduoti ne mažiau 30 teleskopinių krautuvų“, - planai dalijasi Rovaltra pardavimų direktorius.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...