Menu




Pirmasis išmaniojo purkštuvo praktinis bandymas

Tikslusis ūkininkavimas 19.05.2021   

Pirmasis išmaniojo purkštuvo praktinis bandymas


Vokietijos kompanija Amazone pirmą kartą praktiškai išbando išmanųjį 36,0 m darbinio pločio prikabinamą UX5201 SmartSprayer purkštuvą. Viename Vokietijos augalininkystės ūkyje vykdomo bandymo rezultatai įspūdingi – išmanioji technologija sumažino sunaudojamų herbicidų kiekį net 90 %.

Pirmą kartą išmanioji Amazone purkšimo technologija pristatyta 2019-ųjų Agritechnica parodoje. Į purkštuvo siją integruota sistema sujungia tiksliąją Bosch piktžolių identifikavimo sistemą (vaizdo kameros realiuoju laiku aptinka piktžoles ankstyvojoje augimo stadijoje milisekundžių greičiu realiuoju laiku perduoda informacija purškimo įrangai) ir BASF duomenų interpretavimo technologiją.

Pasak Amazone generalinio direktoriaus Simon‘o Brown‘o, inovacijos svarbiausias tikslas – pateikti informaciją purškimo įrangai realiuoju laiku, kad cheminės augalų apsaugos priemonės būtų išpurkštos reikiama norma ir ten, kur reikia, nesivadovaujant iš anksto parengtu purškimo žemėlapiu.

Duomenys apie pasėlius, piktžolių spektrą ir oro sąlygas yra automatiškai apdorojami ir informacija perduodama į SmartSpraying sistemą. Tikslumui pagerinti padeda ir ContourControl aktyvioji sijos valdymo sistema ir SwingStop vibracijų slopinimo sistema.

Gamintojo teigimu, sistema užtikrina itin tikslų chemikalų dozavimą ir išpurškimą net it važiuojant iki 12 km/val. greičiu.

Šviesos diodų moduliai, integruoti į strėlę, yra naudingi esant prastam apšvietimui ir leidžia purkštuvui dirbti tiksliai net naktį.

Šį sezoną bus atliekami išsamūs cukrinių runkelių, kukurūzų ir rapsų lauko bandymai. Tikimasi, kad išmanūs Amazone purkštuvai bus galimi įsigyti per ateinančius kelerius metus. Pasak S. Brown‘o, SmartSprayer technologija atveria visiškai naujas galimybes ir leidžia piktžolių cheminę kontrolę atlikti konkrečioje pasėlio vietoje.

 



Jums turėtų būti įdomu