Menu




Dotnuva Baltic suteiktos Agrisem oficialaus atstovo Lietuvoje teisės

Rinka 12.02.2020   

Dotnuva Baltic suteiktos Agrisem oficialaus atstovo Lietuvoje teisės


Įgaliotoji Agrisem atstove trijose Baltijos šalyse bendrovė Dotnuva Baltic tapo nuo šių metų pradžios ir jau pavasarinėje parodoje pademonstruos svarbiausias specializuoto minimalios žemdirbystės Prancūzijos gamintojo mašinas. Iki šiol Agrisem Lietuvoje atstovavo Specagra.

Pasak Dotnuva Baltic prekybos vadovo Dangio Valaičio, įmonės gamoje labai trūko didelio darbinio pločio, tiesioginės sėjos agregatų, taip pat nebuvo ir ražienų akėčių. „Pastaruoju metu mūsų rinkoje jaučiamas didesnis poreikis universalioms, kelis darbus atliekančios, didelio darbinio pločio ir tvaraus ūkininkavimo sampratą atitinkančioms mašinoms, tad užpildysime esančias asortimento nišas ir galėsime dar labiau patenkinti Lietuvos ūkių poreikius – sako įmonės prekybos vadovas. – Prancūzijos gamintojui buvome patrauklūs, nes veiklą plėtojame visose Baltijos šalyse“.

Agrisem siūlo iki 12 metrų darbinio pločio diskinius ir noraginius, kombinuotus skutiklius, giluminius podirvio purentuvus (kurie bene labiausiai ir išpopuliarino šią kompaniją). Pasak D. Valaičio, išskirtinai Lietuvos rinkoje Agrisem technikai suteikiama 2 metų garantija.

Dar viena svarbi naujiena ta, jog nuo šių metų kompanija Agrisem pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su kita Prancūzijos įmone SLY, kurią įkūrė du Anglijos ir Prancūzijos ūkininkai, propaguojantys minimalios žemdirbystės ir ražieninės sėjos technologijas. SLY, bendradarbiaudama su Australijos tiesioginės sėjamųjų gamintoju Boss, adaptavo australiškas sėjamąsias europinėms sąlygoms. Šios ražieninės ir juostinės sėjamosios taip pat bus tiekiamos ir į Lietuvą. SLY Boss sėjamosiomis galima sėti tuoj pat po kombaino arba įdirbus ražieną akėčiomis iki 3 cm gyliu, kad būtų paskatintas šiaudų irimo procesas. Šis dirbimo būdas taupo laiką, degalus ir kitas javų auginimo sąnaudas. 

Tiesioginės sėjos sėjamosios SLY Boss (iki 12 m darbinio pločio). Šios sėjamosios unikalios ne tik dėl vieno kampu pakreipto disko technologijos, bet ir dėl šiaudų nustūmimo sistemos. Skirtingai nei kitos tokio tipo sėjamosios, minėta šiaudų apdorojimo įranga nuvalo dirvą prieš pjovimo diską, o ne įspaudžia šiaudus į ją. Kai sėklos patenka ant šiaudų, suprastėja dygimo sąlygos. 

Ražienų akėčios Turbo Mulch (iki 8,6 m darbinio pločio). Standartiškai turi 5 eiles akėtvirbalių, kurie skirti šiaudams paskleisti. Priekyje gali būti montuojamas peilinis volas, skirtas aukštesnei ražienai ir šiaudų likučiams smulkinti. Svarbu tai, kad šių akėčių priekyje gali būti sumontuojamos dvi diskų eilės. Vertikaliai stovintys ir banguoti diskai pagerina dirvos įdirbimą ir šiaudų įterpimą. Jie nespaudžia žemės ir besisukdami sujudina tik paviršinį sluoksnį, bet nesuslegia gilesnio. 

Sunkusis kultivatorius Vibromulch (iki 12 m darbinio pločio). Gal dirbti arime, po pirminio skutimo arba tiesiai po kombaino. Maksimalus darbinis gylis – iki 15 cm. Dėl didelės prošvaisos (iki 60 cm) darbinės dalys mažiau kemšasi. Didelis volų pasirinkimas: nuo universalių dvigubų iki gumuotų, tinkančių dirbti molingose dirvose. Kultivatorius pritaikytas dirbti bet kokioms darbo sąlygomis. 

Noraginis skutiklis Agromulch (iki 8 m darbinio pločio). Agregatas su 4 noragėlių eilėmis dirba sekliai nuo 5 iki 25 cm gyliu. Padargas skirtas ir sekliam, ir giliam skutimui. Stovai turi spyruoklinę apsaugą nuo dirvoje pasitaikančių kliūčių. 

Diskinis skutiklis Disc-O-Mulch Gold (iki 12 m darbinio pločio). Turi individualią spyruoklinę 3D apsaugą nuo akmenų: sutikęs kliūtį, diskas ne tik pakyla į viršų, bet ir pasislenka į šoną. Galima rinktis karpytus (standartiniam arba gilesniam dirbimui) arba mulčiavimo (seklesniam dirbimui, darbui po kombaino, pabirų daiginimui) diskus. 

Podirvio purentuvai Cultiplow. Kompanijoje Agrisem šie purentuvai gaminami seniausiai. Dėl specialios konstrukcijos kojų bei noragėlių dirvos viršutinis sluoksnis ne maišomas, bet šiek tiek pakeliamas. Taip sutrupinamas arimo padas ir pagerinamos augalų augimo sąlygos.

Parodoje „Ką pasėsi... 2020“ Dotnuva Baltic planuoja pristatyti 6,0 m darbinio pločio sėjamąją SLY Boss ir 9,0 m diskinį skutiklį Disc-O-Mulch Gold.

Profi Lietuva info

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...