Menu




Rabe kelio pabaiga

Rinka 11.02.2020   

Rabe kelio pabaiga


Pastangos išsaugoti daugiau kaip 125 veikiančią Vokietijos žemės dirbimo ir sėjos technikos gamintoją Rabe, regis, rezultatų nedavė. Gandai apie kinų susidomėjimą įmone nepasitvirtino, o bandymai surasti naują savininką tarp didžiųjų traktorių gamintojų taip pat buvo nesėkmingi.

Nuo 2011-ųjų Rabe valdo Prancūzijos kompanija Grégoire-Besson Group, kuri iki šiol ir toliau gamino žemės dirbimo mašinas ir Vokietijos rinkai tiekė atnaujintus Sulky trąšų barstytuvus. Susiklosčiusios nepalankios aplinkybės ir susitraukusios rinkos privertė savininkus pernai liepą inicijuoti Rabe bankrotą. 

Rabe Vokietijos Bad Eseno (Bad Esseno) gamykloje gamyba nestos iki gegužės. Per šį laiką tikimasi įvykdyti visus užsakymus. Koks 200 darbuotojų likimas, kol kas neskelbiama, tačiau visi jie sausio pabaigoje jau gavo įspėjimą apie atleidimą iš darbo.

Rabe įkurta 1889 metais.

Įmonei Lietuvoje nuo 2003 metų atstovauja bendrovė Ivabaltė. Pasak atstovo, sudėtinga Rabe situacija yra žinoma, tačiau kol kas visi įsipareigojimai vykdomi, tiekiamos ir atsarginės detalės. Kas pakeis Rabe mašinas Ivabaltės atstovaujamos technikos gamoje, kol kas atviras klausimas.

Profi info ir Profi Lietuva info

 



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...