Menu




Taupus tręšimas su Amazone AutoTS

Tikslusis ūkininkavimas 18.03.2021   

Taupus tręšimas su Amazone AutoTS


Vokietijos kompanija Amazone siūlo įvairius techninius sprendimus ir paslaugas optimaliam trąšų skleidimo nustatymui. Tikslus ir poreikiais pagrįstas tręšimas ne tik taupo išlaidas, bet ir tausoja aplinką. Vienas iš tokių sprendimų – Amazone AutoTS sistema, skirta galulaukėms ir lauko pakraščiams tręšti. Amazone taip pat sukūrė online skaičiuoklę, kuri suskaičiuoja, kiek teoriškai būtų sutaupyta su AutoTS.

Amazone teigimu, trąšų barstytuvai su integruota trąšų diske sistema AutoTS pasiteisino 10 000 kartų. 

Amazone pakraščių ir galulaukių tręšimo įranga yra ne tik tiksli, bet ir lengva naudoti. Naudodami AutoTS, galite patogiai pasirinkti skirtingus trąšų barstymo variantus neišlipdami iš traktoriaus: galulaukė, lauko pakraštys ar griovys. Skirtingi trąšų skleidimo nustatymai parenkami, atsižvelgiant į pasirinktą variantą.

Pavyzdžiui, jei lauko pakraštys ribojasi su kitu panašių augalų pasėliu, jis gali būti tręšiamas 100 % normos, tačiau jei pasėlio kraštas ribojasi su keliu ar viešuoju taku, trąšų skleidimo atstumas sumažinamas, kad trąšos nepatektų už lauko ribų.

Jei šalia tręšiamo lauko yra upelių, griovių, atvirų vandens telkinių ar ekologiškai tvarkomų teritorijų, pasirenkamas barstymo palei griovį režimas, kuris išlaiko aplinkosauginiais reikalavimais nustatytą reikiamą atstumą iki lauko ribos. Tokiu būtu yra net tik saugoma aplinka, bet ir nenukenčia derlius lauko pakraščio plote.

Kaip veikia AutoTS pakraščių tręšimo sistema, atlikta nemažai praktinių bandymų, kuriuose AutoTS buvo lyginama su kitais įprastais lauko pakraščių tręšimo metodais, esant 24 m technologinėms vėžėms. Buvo nustatyti trys tręšimo kalcio amonio nitratu normos lygiai.

Derliaus rezultatai rodo, kad praktiniuose bandymuose įprastos tręšimo sistemos lauko pakraščių zonose leido gauti 68 % viso lauko derlingumo. Naudojant Amazone AutoTS, derlingumas pakraščių zonoje siekė beveik 85 % viso lauko derlingumo, t. y. gauta 17 % daugiau nei naudojant įprastas pakraščių tręšimo sistemas.

Kad būtų galima įsitikinti šios sistemos nauda, Amazone pristatė online skaičiuoklę, kuri apskaičiuoja teorines papildomas pajamas, kurias galima gauti, naudojant Amazone AutoTS.

https://www.amazone.co.uk/en/border-spreading-calculator/



Jums turėtų būti įdomu