Menu




Metanu varomas New Holland T6 – paskutiniame bandymų etape

Naujienos 01.03.2021   

Metanu varomas New Holland T6 – paskutiniame bandymų etape


Metanu varomas New Holland T6 papildys kompanijos traktorių gamą ir bus galimas įsigyti ne tik Europoje, bet ir už jos ribų, dar šių metų pabaigoje. Kompanija jau 14 metų vysto ekologiškų ir tvarių sprendimų technologijas bei jas diegia gaminamose mašinose. Alternatyvių degalų koncepcija perkeliama ir į specialios paskirties techniką.

Metanu varomo traktoriaus koncepcija pirmą kartą buvo pristatyta Agritechnica 2019 parodoje. Anot gamintojo, traktoriaus lauko bandymai yra galutinėje stadijoje, ir per pirmąjį šių metų pusmetį pirmosios mašinos bus pristatytos atrinktiems Beniliukso, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Jungtinės Karalystės ūkiams, t. y. į pagrindines T6 serijos traktorių rinkas, kuriose biodujų gamyba yra pažengusi.

New Holland ir FPT Industrial taip pat išbando metano naudojimą ir kitose mašinose. Pirmasis toks projektas įgyvendinamas, bendradarbiaujant su Italijos vyno gamintoju Fontanafredda, kuris siekia vynuogynuose naudoti ekologiškai švarias technologijos, kurios neišskiria anglies dvideginio. Projekto tikslas – sukurti bio-metanu varomą traktorių, kurio bazė – standartinis TK modelis su naujuoju F28 varikliu. 

Be to, bendradarbiaujant su kitu Italijos žemės ūkio mašinų gamintoju Nobili, New Holland vysto agregatų, skirtus vynuogynams ir sodams, elektrifikavimo koncepciją.

Pasak kompanijos New Holland prezidento Karlo Lambro (Carlo Lambro), įmonė ir toliau laikosi švarios energijos lyderystės strategijos, kuri pristatyta prieš 14 metų. „Sukūrėme nepriklausomos energijos ūkio (angl. Energy-Independent Farm) modelį, parodantį, kad uždaras ciklas tarp žemės ūkio gamybos ir energijos gamybos įmanomas, neišskiriant anglies dvideginio arba išskiriant jo minimaliai. Šiais metais žengiame dar vieną žingsnį, kad tokio ūkio modelis taptų realybe, nes mūsų gaminamos technikos gamoje jau atsiras ir metanu varomas New Holland T6“, – sako K. Lambro.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...