Menu




Nauja tiksliojo ūkininkavimo programėlė išplečia John Deere skaitmeninių sprendimų galimybes

Tikslusis ūkininkavimas 22.02.2021   

Nauja tiksliojo ūkininkavimo programėlė išplečia John Deere skaitmeninių sprendimų galimybes


Naudodamiesi nauja programėle, kurią sukūrė Vokietijos startuolis Solorrow, ūkininkai be didelių pastangų nesudėtingai gali sukurti kintamos normos tręšimo ir kitų lauko operacijų žemėlapius ir pasidalyti jais kompanijos John Deere operacijų centre.

Iš ten žemėlapius galima belaidžiu būdu siųsti į laukuose dirbančias mašinas, kad pagal juos būtų galima efektyviau naudoti trąšas ir augalų apsaugos priemones. Taip ne tik taupomos gamybos priemonės, bet ir tausojama aplinka.

Tiksliosios žemdirbystės srityje programinės įrangos ir programų kūrimas tampa vis svarbesnis. Solorrow siūlo lengvai prieinamą ir labai paprastą sprendimą, kuris leidžia vartotojams planšetiniame kompiuteryje ar išmaniajame telefone žemėlapio rodinyje greitai nustatyti laukus ir jų ribas.

Remiantis penkerių metų biomasės duomenimis, pasirinktas teritorijas galima suskirstyti į skirtingas dirvožemio zonas, kurios ir yra trąšų bei purškimo žemėlapių pagrindas. Šiuos žemėlapius iš programėlės galima nusiųsti į John Deere operacijų centrą, o tada belaidžiu būdu - į atitinkamą mašiną. John Deere traktoriaus valdymo ekrane gaunami duomenys, o tada ISO-Bus valdomam trąšų barstytuvui ar purkštuvui nurodomas, kokios trąšų ar augalų apsaugos produktų normos turi būti išbarstytos ar išpurkštos konkrečioje vietoje.

Ši Solorrow programėlės ir John Deere Precision Ag (tiksliojo ūkininkavimo) technologinių sprendimų sąveika naudinga ne tik ūkininkui. Bendradarbiavimas taip pat rodo, kad sklandus keitimasis duomenimis tarp skirtingų gamintojų programinės įrangos yra įmanomas ir praktiškas. 

Naudodami šią naują programėlę Solorrow ir John Deere sujungia savo rinkodaros ir pardavimo veiklą. Tai leidžia John Deere atstovams pasiūlyti ūkininkams ir rangovams dar platesnį Precision Ag sistemų pasirinkimą.

 



Jums turėtų būti įdomu