Menu




Meną galima kurti ir... purkštuvu

Įvykiai 12.02.2021   

Meną galima kurti ir... purkštuvu


Olandijos gamintojas Agrifac Machinery B.V. originaliai pademonstravo įmonės gaminamos technikos galimybes – ant sniego purkštuvu nutapė žymųjį Leonardo Da Vinčio šedevrą – Mona Liza paveikslą. Unikalus kūrinys išpurkštas pagal specialiai sukurtą žemėlapį 31 000 m2 plote ant sniego.

Pasak Agrifac gamyklos vadovo Roelando Kupmano (Roeland Coopman),  šis mašinos sukurtas paveikslas dar kartą įrodo neribotas savaeigių purkštuvų Agrifac galimybes - nupurkšti kiekvieną augalą tiek, kiek jam reikia. „Juk kai suserga vienas vaikas šeimoje, visa šeima kartu su juo negeria antibiotikų? Taip ir augalai jūsų laukuose“, - neeilinį įvykį komentuoja jis. 

Kiekvienas Agrifac purkštukas tirpalą gali dozuoti individualiai, nepriklausomai nuo kitų. Tai daroma naudojant greito purkštuko įjungiamo/išjungimo (100 kartų per sekundę) technologiją. Į purkštuvo kompiuterį įkėlus purškimo žemėlapį, GPS pagalba galima purkšti itin tiksliai ir tik ten kur reikia. Tad taupomos ne tik cheminės medžiagos, bet ir tausojama aplinka.

Mona Liza paveikslui ant sniego nupiešti buvo naudoti aplinkai nekenksmingi dažai, o kūrinio matmenys yra ne mažesni kaip 132 x 200 metrų, todėl ši Mona Liza versija yra viena didžiausių visų laikų paveikslų. Unikalų ir įspūdingą piešinį bus siekiama užregistruoti kaip Gineso pasaulio rekordą.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...