Menu




SV Technika pusmetis su Steyr – pozityvus ir kupinas veiklos

Naujienos 29.01.2021   

SV Technika pusmetis su Steyr – pozityvus ir kupinas veiklos


Prieš pusmetį Lietuvos rinką apskriejo žinia apie SV Technika perimtas Austrijos kompanijos Steyr atstovavimo teises. Naujas verslo partneris įpareigojo Lietuvos įmonę siekti naujų aukštumų. Partnerystės su Steyr startas pranoko ir naujų atstovų, ir Steyr traktorių pirkėjų lūkesčius.

Pasak SV Technika Steyr produktų grupės vadybininko Šarūno Jako, pirmojo pusmečio rezultatai geresni nei buvo tikėtasi, o buvę nuogąstavimai, ar pavyks sklandžiai perimti atstovavimą, be pagrindo. „Pirmasis pusmetis praskriejo neįtikėtinu tempu ir buvo pilnas veiklos, gerąja prasme įtemptas bei įdomus. Kartu su Premium klasės traktorių gamintojo Steyr atėjimu į mūsų įmonę, ir bendrai į Lietuvos rinką, mes įsipareigojome atsakingai priimti visas naujoves ir itin daug naujos techninės informacijos, – sako Š. Jakas. – Prireikė daug pastangų ir laiko, norint visą gautą informaciją profesionaliai susisteminti ir perduoti tiek visai mūsų komandai, tiek besidomintiems klientams“. 

Siekiant kuo plačiau paskleisti informaciją apie naujai bendrovės SV Technika atstovaujamą prekės ženklą, buvo suorganizuoti keli renginiai. Iš SV Techniko kiemo į ūkius išvažiavo ne vienas traktorius. „Džiugu, kad didžioji dalis parduotų traktorių yra per 200 AG pajėgumo: Steyr 6200 CVT – 200 AG, Steyr 6240 CVT – 240 AG, 6270 Terrus CVT – 270 AG, 6300 Terrus CVT – 300 AG, bet susidomėjimu neatsilieka ir mažesnieji modeliai. Taip pat džiugu, kad visi galingieji traktoriai sukomplektuoti su automatinėmis vairavimo sistemomis bei inovatyviais telemetrijos sprendimais“, – pirmojo pusmečio rezultatus komentuoja Š. Jakas.

Pasak jo, ūkininkai apie Steyr atsiliepia labai teigiamai. Ypač vertinamas Steyr traktorių komfortas, manevringumas, degalų sąnaudos, lengvai suprantamas traktoriaus funkcijų valdymas, tikslumas. „Žinoma, kol kas Steyr pirkėjams dar sudėtinga daugiau komentuoti, nes visi traktoriai jų ūkiuose dar „šviežiai“ atvykę, bet aš manau, kad ir po kelių darbingų sezonų austriškos mašinos įrodys savo kokybę ir ūkininkų komentarai išliks lygiai tokie pat pozityvūs“, – tikisi Steyr produktų grupės vadybininkas.

Kad Austrijos kompanija nestovi vietoje ir tobulina gaminamus traktorius, įrodo neseniai gautas įvertinimas už futuristinio Steyr koncepciją. Steyr Konzept eksterjeras gali priminti tik filmuose apie ateitį vaizduojamus skraidančius automobilius ar transformerius. Deja, šis traktorius neskraido (bent jau kol kas), tačiau išskirtinis jo dizainas bei technologinės galimybės yra žemės ūkio mašinų ateities projektas dabar – esamąjame laike. 

Kompanija Steyr dalyvavo kasmet Čikagoje organizuojamame geriausio dizaino konkurse dizaino Good Design 2020, kurį organizuoja Čikagos Athenaeum architektūros ir dizaino muziejus. Šiemet apdovanojimai vyko jau 70-ąjį kartą, dalyvavo net 900 gamintojų ir dizainerių iš 48 skirtingų pasaulio šalių, atstovaudami skirtingus verslo sektorius. 

Konkurso komisija pripažino Steyr Konzept kaip ypatingą formos bei funkcijos derinį, ateities viziją ir jos plėtros galimybes. Ateities traktoriaus koncepcija apdovanota ne tik už išskirtinį, modernų bei stilingą žemės ūkio mašinos dizainą, bet ir už traktoriaus funkcionalumą, ekologiškumą ir efektyvumą viename. Apdovanojimuose pripažinta hibridinė traktoriaus energijos sistema. Jos esmė yra modulinė hibridinė elektrinė pavara, kurią sudaro įprastas vidaus degimo variklis, generatorius ir dar keli elektriniai varikliai. Visi šie komponentai prisidės prie to, kad ateityje ūkininkai mėgausis ne tik didesniu važiavimo komfortu, bet ir galimybėmis pasiekti neprilygstamą našumą darbuose, sutaupant degalų sąnaudų bei prisidedant prie ekologinės būklės gerinimo ir ekonominės taršos mažinimo ūkyje. 

Koncepcinis hibridinis Steyr traktorius pernai taip pat pelnė platininį pasaulinio konkurso 2020 MUSE Design Awards apdovanojimą.

Ateities Steyr traktorių dizaino koncepcijai – prestižinis 2020 MUSE apdovanojimas

 

 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...