Menu




Agritechnica 2021: žvilgsnis į priekį

Naujienos 27.01.2021   

Agritechnica 2021: žvilgsnis į priekį


Praėjusioji Agritechnica 2019 sulaukė daugiau kaip 446 000 parodos lankytojų. Kokia ji bus šiemet? Parodos organizatoriai DLG (Vokietijos žemės ūkio sąjunga) ruošiasi įvairiems scenarijams, tačiau labiausiai tikėtina kombinuota koncepcija, t.y. žemės ūkio technikos inovacijas bus galima pamatyti ir nuotoliniu būdu. 

Agritechnica 2021, kuri planuojama vyks šių metų lapkričio 14 iki 20 d. Hanoverio parodų centre, o nuo gegužės mėnesio ir internetinėje erdvėje, kaip Agritechnica digital, skirta aplinką tausojamiems efektyviems sprendimams. Pagrindinė renginio tematika „Sprendimų įkvėptas žaliasis efektyvumas“.

Svarbiausias žemės ūkio technikos inovacijų ir naujų technologijų renginys prasidės skaitmenine Agritechnica digital dalimi 2021 m. gegužės mėn. Parodos dalyviai nuotolinius renginius (naujovių pristatymą, spaudos konferencijas ar mokomuosius kursus) galės rengti skaitmeninėje parodos platformoje, o lankytojai juos stebėti, neišeidami iš namų. 

DLG rengia ir fizinės parodos organizavimo schemą, užtikrinančią ir dalyvių, ir lankytojų saugumas. Stendai projektuojami taip, kad būtų patogu ir saugu juos apžiūrėti. Ekspozicijų plotas bus suskirstytas zonomis, kad lankytojai tolygiai pasiskirstytų. Kai kuriuose paviljonuose praėjimo takai tarp stendo zonų bus platesni nei anksčiau, kad atitiktų atstumo tarp lankytojų reikalavimus. DLG taip pat kuria naują bilietų platinimo tvarką, siekiant lankytojus tolygiai pasiskirstyti per visas renginio dienas ir neviršyti maksimalaus žmonių skaičiaus.

Šiuo metu dalyviai registruojasi dėl dalyvavimo skaitmeninėje Agritechnica parodos platformoje ir planuoja savo renginius. Skaitmeninių dalyvių registracijos terminas – iki 2021 m. vasario 1 d.

Pateikiame interviu su Agritechnica 2021 projektų vadove Frėja fon Četritz (Freya von Czettritz)

 

Kokia bus šiemet pasaulyje pirmaujanti žemės ūkio technikos ir technologijų paroda?

Tai, kas anksčiau Hanoverio parodų centre vyko septynias dienas, šiemet bus galima stebėti ilgesnį laiką. Gegužę startuoja Agritechnica digital kaip žemės ūkio technikos sektoriaus pramonės naujienų skaitmeninė platforma.

Taigi, asmeninę fizinės parodos Hanoveryje patirtį papildome skaitmeninės platformos privalumais. Pandemijos laikais kombinuota renginio koncepcija yra teisingas sprendimas. Tokia sinergija suteikia Agritechnica naują kokybę ir galimybes. Visi dalyviai naudosis šia nauja platforma, nes jie visi yra jos dalis. Ir kiekvienas gali nuspręsti, kiek dalyvaus Agritechnica parodoje skaitmeniniu būdu. Nuotolinės technologijos leidžia pasiekti didesnį lankytojų ratą, tad tikimės, kad skaitmeninė paroda bus gausiai „lankoma“, lankytojai nuotoliniu būdu dalyvaus kompanijų organizuojamuose renginiuose. 

Šios platformos sėkmės raktas yra tai, kad galime pasiūlyti aktualų turinį. DLG išnaudos savo stipriąsias puses, kad gerokai anksčiau nei prasidės fizinė paroda, pateiktų naujus praktinius, investicinius ir ateities žemės ūkio mašinų bei technologijų sprendimus. Skaitmeninės Agritechnica programą netrukus bus galima rasti mūsų svetainėje.

Kokie yra naujos kombinuotos parodos organizavimo koncepcijos pranašumai?

Skaitmeninė platforma yra idėjų sankaupa ir visus sujungiantis tinklas viename vienete. Joje „susitiks“ tų pačių interesų žmonės, realūs žmonės. Tai, ką aš ypač vertinu platformoje, kad ji lengvai suprantama, ja paprasta naudotis. Ir, žinoma, reikia nepamiršti naudos, kurią gaus ūkininkai: rinkos apžvalga, naujų produktų pristatymas, betarpiškas bendravimas nuotoliniu būdu su gamintojais bei specialistais. Mes kuriame ne tik skaitmeninę platformą, bet ir naujo lygio bendruomenę. Pastaruoju metu DLG vis labiau orientuojasi į skaitmeninį, kombinuotą renginių organizavimą.

Pandemija parodos organizatoriams kelia naujus fizinių renginių organizavimo iššūkius, kaip sekasi su jais susidoroti?

Mes atidžiai stebime epidemiologinę situaciją, kad sumažintume riziką, ir jei reikės planus koreguosime. Agritechnica asociacijuosi su didele žmonių gausa, tad mes negalėsime neriboti lankytojų skaičiaus fizinėje parodoje. Tikimės šiemet apie 320 000 lankytojų, neskaičiuojant ekspozicijų ir aptarnaujančio personalo, kurie turėtų būti tolygiai paskirstyti per septynias parodos dienas. Tai kelia naujus reikalavimus ir bilietų platinimui. Atsakingai nagrinėjame visus galimus scenarijus, kuriuos paruošėme sklandžiam procesui užtikrinti, apie juos informuosime dalyvius ir lankytojus kaip įmanoma greičiau. 

Kokia yra pagrindinė Agritechnica 2021 tematika?

Pavadinimas „Sprendimų įkvėptas žaliasis efektyvumas“ apibendrina viską, į ką šiuo metu orientuojasi žemės ūkio technikos ir technologijų pramonė. Žemės ūkio verslo dalyviai visada ieško optimaliausio sprendimo savo verslui. Todėl sukursime specializuotą fizinės parodos ir skaitmeninės platformos programą konkrečioms tikslinėms grupėms, daugiausia dėmesio skirdami augalininkystės aktualijoms, tokioms kaip tręšimas, augalų apsauga ar pasėlių drėkinimas ir kitoms. Vietos ir užsienio partnerių renginiai taip pat padeda užtikrinti, kad Agritechnica 2021 išliktų tarptautiniu, skirtingas pasaulio šalis jungiančiu renginiu. Lankytojai vėl gali tikėtis naujovių gausos. Ir, žinoma, būtent susitikimai, kontaktai ir entuziazmas žemės ūkio technologijoms daro Agritechnica tokiu unikaliu renginiu.

Dėkojame už interviu

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...