Menu




Metų traktorius 2021 – Massey Ferguson 8S.265

Naujienos 21.12.2020   

Metų traktorius 2021 – Massey Ferguson 8S.265


Praėjusį penktadienį įvyko neeilinė tradicinio konkurso Metų traktorius 2021 nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija. Neblyksėjo fotoaparatų blyksės, tačiau ovacijų ir aplodismentų būta su kaupu. Ceremoniją internetu galėjo stebėti ne tik konkurso organizatoriai, traktorių vertinimo komisija, kompanijų atstovai, bet ir gerokai didesnis nei paprastai tilpdavo gyvai organizuojamuose laureatų apdovanojimo renginiuose skaitmeninių „dalyvių“ būrys.

Nepaisant pandemijos suvaržymų, nuo 1998 metų rengiamas geriausio traktoriaus rinkimų konkursas įvyko, išrinkti ir apdovanoti visų keturių konkurso kategorijų laimėtojai. Skaitmeninis renginys buvo tiesiogiai transliuojamas naujai sukurtoje svetainėje totydigital.com; tractoroftheyear.com ir Facebook socialiniuose tinkluose.

Pasak geriausio traktoriaus rinkimų komisijos pirmininko Fabijaus Dzamarečio (Fabio Zammaretti), šiemet tradicinis konkursas buvo kitoks, bet toks pat profesionalus, nepaisant to, kad didžioji dalis konkurso kandidatų pristatomųjų renginių vyko nuotoliniu būdu – internetu. 

„Dėl situacijos, kurioje atsidūrėme ne tik mes, turėjome pergalvoti komunikavimo būdus, - pabrėžė konkurso komisijos pirmininkas. – Pirmą kartą geriausias traktorius buvo renkamas ir komisijos narių darbas vyko internetu, pasitelkiant nuotolines informacines technologijas. Tad iššūkių buvo nemažai visiems - ir komisijos nariams, ir kompanijoms, kurių traktoriai varžėsi konkurse“. 

Jo teigimu, tokia neįprasta situacija tam tikra prasme buvo ir naudinga, nes perkėlus kai kurias Metų traktoriaus reprezentacines konferencijas į virtualią erdvę pasiekta gerokai didesnė žiūrovų auditorija. „Nuotolinės technologijos mums leido pasiekti daugiau kaip 2,5 mln. žmonių, skaičiuojame 850 tūkst. video peržiūrų. Mūsų internetinius pristatymus stebėjo ūkininkai iš viso pasaulio“, – laimėtojų paskelbimo ceremonijoje sakė F. Dzamaretis.

Šiemet pasikeitė ne tik konkurso organizavimo formatas. Pagrindinį konkurso rėmėją Trelleborg nuo šių metų pakeitė taip pat padangų gamintojas BKT. 

Metų traktorius 2021 rinkimų finale dalyvavo 18 traktorių, 9 iš jų varžėsi pagrindinėje kategorijoje, geriausio standartinio traktoriaus laimėtojo titulo siekė 5 modeliai, geriausio specialios paskirties traktoriaus – 4. Tvariausio traktoriaus kategorijoje varžėsi visi konkurso finalininkai.

Po ilgos ir išsamios visų techninių parametrų analizės 26 žurnalistų, atstovaujančių įvairioms žemės ūkio media priemonėms iš 25 šalių, komisija Metų traktoriumi 2021 pripažino Massey Ferguson 8S.265. „Tai visiškai naujas traktorius, naujo dizaino su nauja ir novatoriška transmisija, nauja aušinimo sistema, nauja hidrauline sistema, nauja ir tylia kabina. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – visiškai naujas pažangių technologijų paketas“, - taip apibūdinamas nugalėtojas.

Kokios naujųjų Massey Ferguson 8S techninės savybės rasite čia:

Su 8S serija – nauja Massey Ferguson era

 

Tarp nugalėtojų ir dar vienas tik šiemet debiutavęs traktorius. Geriausio standartinio traktoriaus titulas atiteko Valtra G 135 Versu. Daugiausiai vertinimo balų jis surinko už pažangių techninių parametrų paketą, lengvą valdymą ir universalumą. 

Susipažinti su naujaisiais Valtra G galite čia:

Metų premjera: pristatyta nauja, pirmoji iš V kartos Valtra G serija

Geriausiu specialios paskirties traktoriumi vertinimo komisija išrinko Fendt V Vario 211.

Tvariausias 2021 metų traktorius – Claas 960 Axion. Anot žurnalistų komisijos, valdymo sistema Cemos – didelis žingsnis tvaresnio ūkininkavimo link. Visomis šiame traktoriuje įrengtomis technologijomis lengva naudotis kaip niekada anksčiau. Priimant sprendimą, buvo atsižvelgta ne tik į traktoriaus darbo parametrų optimizavimą, bet ir į padangų slėgio reguliavimo sistemą, kuri leidžia šiam traktoriui sutaupyti degalų ir gerokai efektyviau dirbti lauke bei bet kokiomis darbo sąlygomis.

Pernai Metų traktoriaus 2020 titulas atiteko Fendt 942 Vario, geriausio standartinio traktoriaus kategorijos laimėtojas Fendt 314 Profi+, geriausias specialiosios paskirties – New Holland T4.110N, o naujos kategorijos Tvariausias traktorius laureatas – gamtinėmis dujomis varomas New Holland T6.180.

 



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...