Menu




Väderstad fiksuoja naujus rekordinius metus

Rinka 18.12.2020   

Väderstad fiksuoja naujus rekordinius metus


Viena pirmaujančių žemės dirbimo ir sėjos mašinų gamintojų pasaulyje Švedijos kompanija Väderstad 2020 finansinius metus užbaigia su svariais finansiniais rezultatais. Nepaisant šių metų pandemijos sukeltų sunkumų ir dviejų papildomų gamybos pertraukos savaičių, Väderstad pasiekė naują rekordinę 3,4 mlrd. Švedijos kronų apyvartą ir padidino pajamas 23 proc., palyginti su praėjusiais metais.

Väderstad veiklos pelnas išaugo nuo 172 milijonų Švedijos kronų 2019 m. iki 212 milijonų 2020 m. Vertinant pardavimus, kurie taip pat pasiekė naują rekordinį lygį, nuo 2017 iki 2020 metų Väderstad pardavimai padidėjo net 43 procentais.

„Atsižvelgiant į ypatingą šių metų situaciją, tai stabiliai aukšti rezultatai. Kai kuriuos iš jų nulėmė taupymo priemonės ir tai, kad daug parodų bei kelionių buvo atšauktos. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad šią vasarą buvome sustabdę gamybą dviem savaitėmis ilgiau nei įprastai ir savo darbuotojams suteikėme dvi savaites papildomų atostogų. Tokiomis aplinkybėmis esame labai patenkinti rezultatu“, – sako Niklas Bjerseras (Nicklas Bjersér), Väderstad finansų viceprezidentas.

Kaip įprasta, didelė pajamų dalis bus skirta plėtrai. Savo veikloje Väderstad siekia nuolatinės lyderystės pasaulinės maisto gamybos inovacijų, pažangos ir naujų metodų srityje. Tai esminiai klausimai, kurie lemia Väderstad veiklą. 

„Nepervertindamas mūsų indėlio, pelnytai didžiuojuosi tuo, kad per neįprastus metus pavyko pasiekti tokių stabiliai aukštų rezultatų. Be to, sugebėjome tęsti įdarbinimą beveik visus šiuos metus, todėl mūsų darbuotojų skaičius ir toliau didėja“, – pastebi Matsas Baverudas (Mats Båveru)d, Väderstad prezidentas ir generalinis direktorius.

2020 finansinių metų pardavimus paskirsčius atskiroms rinkoms, rezultatų tendencija išlieka teigiama, palyginti su 2019-aisiais. Väderstad stiprina savo pozicijas dar keliose svarbiose rinkose.

„Pardavimai toliau auga daugumoje šalių, įskaitant tokias svarbias rinkas, kaip Švedija, Vokietija, Prancūzija ir Rusija. Prognozės kitiems metams taip pat atrodo labai gerai, ypač norėčiau pabrėžti Kanadą, nes šioje šalyje jau dabar mūsų pardavimai stipriai išaugo ženkliai. Turime svarių argumentų optimistiškai vertinti ateitį“, – sako N. Bjerseras.

Teigiami rezultatai gauti ir Lietuvoje. Pasak Väderstad Lietuva vadovo Romo Naudžiūno, palyginti su 2019-aisiais šiemet rezultatai gerokai pranoko prognozes ir šovė į viršų. „Šiemet ypač nustebino sėjamųjų Rapid 300-400 C/S ir naujos Spirit 400C pardavimai Lietuvoje“, - akcentuoja R. Naudžiūnas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...