Menu




John Deere pardavimai sumažėjo 9 %, tačiau tikimasi didesnio augimo 2021-aisiais

Rinka 09.12.2020   

John Deere pardavimai sumažėjo 9 %, tačiau tikimasi didesnio augimo 2021-aisiais


Sudėtinga pandeminė situacija, nepaisant to, kad žemės ūkio sektorius – vienas iš stabiliausių, akivaizdu turės įtakos žemės ūkio technikos kompanijų veiklos rezultatams. John Deere skelbia, kad pardavimai sumažėjo apie 9 %, palyginti su praėjusiais finansiniais metais (2019 m.), tačiau tikisi augimo ateinančiais finansiniais metais.

Deere & Company neseniai paskelbė ketvirtojo ketvirčio ir visų finansinių metų veiklos metų, pasibaigusių 2020 m. lapkričio 1 d., rezultatus, kurie yra šiek tiek sumažėję dėl įvairių priežasčių. John Deere teigimu, grynosioms pajamoms neigiamą įtaką padarė restruktūrizavimo mokesčiai, darbuotojų nutraukimo sutartys ir nedideli pajamų mokesčio nuostatų pakeitimai.

Pardavimai ir kitos pajamos visame pasaulyje ketvirtąjį ketvirtį sumažėjo 2 %, o finansiniais metais – 9 % iki 35,540 mlrd. JAV dolerių. Žemės ūkio mašinų pardavimai finansiniais metais sudarė 31,272 mlrd. JAV doelrių (2019 m . 34,886 mlrd. JAV dolerių).

„Nepaisant pandemijos keliamų iššūkių, John Deere ketvirtojo ketvirčio ir finansinių metų rezultatai yra geri“, - pabrėžia Deere & Company generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Džonas Mėjus (John C. May).

John Deere prognozuoja, kad 2021-aisiais grynosios pajamos sieks 3,6–4 mlrd. JAV dolerių. Teigiamos įtakos tam turės pagerėjusios žemės ūkio ekonominės sąlygos ir statybų bei miškininkystės sektorių stabilumas.

Dž. Mėjus priduria: „Aukštesnės žemės ūkio produkcijos supirkimo kainos ir geresnės prekybos sąlygos vėl skatina optimizmą žemės ūkyje ir didesnę žemės ūkio technikos paklausą. Tuo pačiu metu tikimės pirmųjų mūsų naujos Smart Industrial Company strategijos sėkmės. Veiklą perorganizavome taip, kad prisitaikytume prie klientų poreikių, prie jų ūkių specializacijos ir darbo ciklų, kad pasiūlytume kompleksinius sprendimus, susijusius ne tik su žemės ūkio mašinomis. Nauja strategija siekiame padėti savo klientams pagerinti jų veiklos pelningumą ir tvarumą".

Kitais finansiniais metais tikimasi, kad John Deere žemės ūkio ir vejos priežiūros įrangos pardavimai išaugs 10–15 %. Žemės ūkio mašinų pardavimus JAV ir Kanadoje tikimasi padidinti 5–10 %, daugiausia dėl didesnių ir galingesnių mašinų pardavimų. Tikėtina, kad ES 28 šalyse pardavimai išliks tokie patys arba padidės iki 5 %, o Azijoje – nežymiai sumažės.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...