Menu




Klasikinės Pöttinger Terrasem sėjamosios versija – tradicinių technologijų šalininkams

Technikos naujienos 27.11.2020   

Klasikinės Pöttinger Terrasem sėjamosios versija – tradicinių technologijų šalininkams


Nors minimalios žemės dirbimo ir sėjos technologijos tebėra populiarios, dar nemažai žemdirbių, taiko tradicinius, laiko patikrintus dirvos dirbimo ir sėjos būdus. Būtent jiems ir skirta naujoji Austrijos gamintojo sėjamoji Terrasem Classic, kuri yra 4,0, 6,0 m, 8,0 m ir 9,0 m darbinio pločio. Galios poreikis sėjos mašinai be pirminio žemės dirbimo sekcijos – nuo 110 iki 320 AG, priklausomai nuo modelio.

Tradicinių technologijų šalininkams sėjos mašina su papildomu žemės dirbimu nėra aktuali. Dėl šios priežasties Pöttinger nutarė pataupyti ūkininkų pinigus ir pasiūlė naują Terrasem Classic sėjamąją. Pastaroji dėl mažesnio svorio reikalauja mažiau traktoriaus traukos galios, taupo degalus, o papildomai pasirinkus hidrauliškai valdomą priekinę lyginimo lentą, galima sėti tiesiai į arimą, išvengiant papildomų operacijų technologiniame procese.

Naująją Terrasem Classic sėjamąją sudaro dvi eilės žemės dirbimo diskų, kurių skersmuo 510 mm. Jie gali būti lygūs, karpyti, o mėgstantiems minimalų žemės dirbimą – banguoti. Sėjamoji gali būti komplektuojama su lokalaus trąšų įterpimo įranga. Jos gale įrengtas padanginis volas.

4,0 m ir 6,0 m modelių sėklų bunkeris 3 000 l talpos (3 950 l su paaukštinimu). Bunkerio talpa padidėja iki 4 000 l 8,0 m ir 9,0 m modeliuose (ir visuose modeliuose su lokalaus trąšų įterpimo sistema), ir iki 5 100 l, jei įrengtas sėkladėžės paaukštinimas. Visų keturių modelių transportinis plotis 3,0 m.

Pasak austrų gamintojui atstovaujančios bendrovės SV Technika Produktų grupės vadybininko Vitalijaus Staševičiaus, austriškų sėjamųjų pardavimai auga kiekvienais metais. „Šie metai taip pat nebus išimtis, mašinų skaičius siekia kelias dešimtis per metus. Tai tvirtai pagamintos mašinos, kurios idealiai atlieka savo darbą bet kokiomis klimato sąlygomis“, - sako V. Staševičius.

Pasak jo, gamintojas siūlo gausią standartinę ir dar didesnę pasirenkamą įrangą, kuri patenkina net įnoringiausio kliento poreikius. Mašinos idealiai išlaiko sėklos normą ir sėja vienodame sėjos gylyje, nepriekaištingai kopijuoja dirvos paviršių. 

V. Staševičiaus teigimu, nors lokalus tręšimas sėjos metu pagerina augalų startinį dygimą ir šaknijimąsi, sėjamąsias su trąšų įterpimo sistemomis dideli ūkiai renkasi rečiau, nes tai šiek tiek sulėtina sėją vien dėl to, kad reikia pildyti ne tik sėklų, bet ir trąšų bunkerius, o tai užima laiko. Sėjamosios su lokalaus trąšų įterpimo sistemomis populiaresnės tarp vidutinių ūkių.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...