Menu




Ūkiškame Dakare – ne tik automobiliai

Video 26.10.2020   

Ūkiškame Dakare – ne tik automobiliai


Šiųmetė, antrą kartą organizuota „Ūkininko automobilis 2020“, diena šiemet taip pat vykusi Gaižiūnų poligone, Jonavos rajone, nors ir nebuvo tokia skaitlinga visureigiais, tačiau kaip ir pirmojoje netrūko azarto, emocijų, geros nuotaikos ir karštų diskusijų. Pirmą kartą autodienoje buvo įrengtos ir žemės ūkio technikos mini-ekspozicijos, kuriose buvo pristatytos bendrovių – renginio partnerių – Dotnuva Baltic, Intrac ir Rovaltra mašinos. Ūkiško Dakaro trasa buvo galima pralėkti net keturvikšriu Case IH Quadtrac 620 traktoriumi. Naujoves taip pat pristatė agrochemijos ir sėklų bendrovė Syngenta, kuri buvo pagrindinis autodienos partneris.

Vienintelio Lietuvoje tokio formato renginio agroverslo atstovams organizatorius – žurnalas Profi Lietuva. Trijose skirtingose trasose, tarp kurių buvo ir keli šimtai metrų Dakaro smėlio imitacija, apie 120 ūkininkų „matavosi“ 19 įvairių, ne tik bekelei skirtų automobilių. Trasas įrengė bendrovė Pitlane.

Pasak žurnalo vyriausiojo redaktoriaus Dainiaus Šišlavo, „Ūkininko automobilis 2020“ profesionalėja ir tampa svarbiu įvykiu Lietuvos žemės ūkiui skirtų renginių rinkoje. „Čia lankytojai gali patirti ir pramogą, ir gauti naudingos informacijos apie mūsų partnerių naujoves, kurios demonstruojamos ekspozijose. Tarsi maža, bet daugiau atraktyvių priemonių siūlanti paroda“, - sako D. Šišlavas. 

Bendrovės Rovaltra vadovas Romualdas Trainaitis sveikino idėją išplėsti autodienos formatą ir pasiūlyti atvykusiems žemdirbiams išbandyti ne tik automobilius, bet ir žemės ūkio mašinas. „Apskritai „Ūkininko automobilis“ sėkmingas renginys visų pirma dėl to, kad čia vienoje vietoje ūkininkai gali pavairuoti skirtingus automobilius. Paprastai norint išsirinkti mašiną, tam reikia skirti kelis mėnesius, apvažiuoti skirtingus pardavėjus ir deja, ne visur gali sėsti už patikusio automobilio vairo“, - teigė R. Trainaitis. Rovaltra pristatytus traktorius buvo galima išbandyti figūrinio važiavimo trasoje, įvertinti jų manevringumą, apsisukimo spindulį, komfortą.

Dotnuva Baltic pristatytas keturių vikšrų traktorius Case IH Quadtrac 620 neturėjo atokvėpio, kaip ir keli automobilių favoritai, prie kurių driekėsi eilės. Dotnuva Baltic vykdančiojo direktoriaus Dangio Valaičio teigimu, profesionaliame renginyje įmonė pristatė ir profesionalią techniką. „Traktoriai su 4 vikšrų varytuvais yra galingos, universalios, dirvožemį tausojančios ir darbo laiko sąnaudas mažinančios mašinos. Besikeičiančio klimato sąlygomis ūkininkai susiduria su vis didesniais iššūkiais, todėl siekia darbus atlikti kuo greičiau ir kuo tiksliau. Mūsų technika tam ir skirta: dirbti greitai, efektyviai ir profesionaliai“, - akcentavo D. Valaitis. Prie profesionalų mašinų jis priskyrė ir demonstruotą savaeigį purkštuvą Agrifac, kuris skirtas tiems, kas nori taupyti chemikalų kiekį, vandenį, didinti purškimo tikslumą ir taip mažinti aplinkos taršą. „Jis stabiliai išlaiko sijas, gerai kopijuoja, kas užtikrina tolygų padengimą augalų apsaugos priemonėmis. Tai aktuali ir ekonominiu, ir ekologiniu atžvilgiu mašina“, - patikino D. Valaitis.

Bendrovės Intrac ekspozicijoje renginio lankytojai galėjo įvertinti Manitou teleskopinių krautuvų valdymo galimybes ir įvertinti išmaniosios hidraulinės sistemos privalumus. Įmonės Intrac Manitou pardavimų vadovas Sigitas Ašmonas pasidžiaugė, kad šie metai, nepaisant sudėtingos epidemiologinės situacijos, bus geresni negu planuota. „Neturime parduoti nė vieno Manitou krautuvo, visi sandėliai, visų Baltijos šalių atstovybėse, tušti“, - pabrėžė S. Ašmonas.

Pagrindinio „Ūkininko automobilis 2020“ dienos partnerio – Syngenta – vadovo Oridijaus Čapliko teigimu, visi renginio dalyviai tarpusavyje susiję ir visi orientuoti į žemdirbį. „Čia susirinko ir mūsų klientai, tad dalyvavimas renginyje naudingas visiems, taip pat ir mums“, – teigė jis.

Kokie buvo „Ūkininko automobilis 2020“ dienos favoritai, kokios visų 19 automobilių techninės savybės, skaitykite pirmajame 2021-ųjų Profi Lietuva numeryje.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Video

VIDEO - 300 AG klasės traktorių testas

VIDEO - 300 AG klasės traktorių testas

Šiaurės Europos specializuoti technikos leidiniai Danijoje p...

Video

VIDEO - Ūkininko automobilis 2022

VIDEO - Ūkininko automobilis 2022

Ketvirtasis žurnalo Profi Lietuva suorganizuotas renginys Ūk...

Video

Kompanijų Krone ir Lemken autonominis traukos modulis - VIDEO

Kompanijų Krone ir Lemken autonominis traukos modulis - VIDEO

Šį pavasarį du Vokietijos gamintojai (Krone ir Lemken) prist...