Menu




Optimistiniai Fendt traktorių pardavimo planai

Rinka 08.10.2020   

Optimistiniai Fendt traktorių pardavimo planai


Nors šiųmetės verslo sąlygos sudėtingos visiems verslams, ne išimtis ir žemės ūkio technikos gamintojams, kompanija Fendt planuoja, kad iš Marktoberdorfo gamyklos Vokietijoje šiemet išriedės šiek tiek daugiau nei 18 700 naujų traktorių.

Tiesa, šių metų tikslas buvo kiek aukštesnis – 20 000 traktorių, pernai jų realizuota 18 940 vnt. Nepaisant nežymaus atsilikimo nuo tikslų, šiųmetis rezultatas yra antras didžiausias kompanijos istorijoje, kuris šiais sudėtingais metais tikrai labai geras.

Pasak Kristofo Grioblingofo (Christoph Gröblinghoff), Fendt EME viceprezidento (Europai, Artimieji Rytai), Europoje yra traktorių rinkų, kurių apimtys didėja arba yra stabilios, pavyzdžiui, Vokietijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, Lenkijoje ir Austrijoje.

„Taip pat yra rinkų, kuriose pardavimai smuko, kai kuriais atvejais net dvižekliais skaičiais, – pridūrė jis. – Tarp tokių Prancūzija, Italija, Jungtinė Karalystė, Ispanija, Norvegija, Čekijos Respublika, Vengrija ir Rumunija.“

Apskritai jis tikisi, kad Europos rinka sumažės maždaug 6,0 % nuo 171 000 (2019 m.) iki 160 000 vnt. (2020 m.). Apie 16 700 Fendt traktorių jau pristatyta Europos regiono klientams. Kompanijos skaičiavimu, Fendt traktoriai Europoje šiemet užima apie 10,5 % rinkos (2019 m. - 9,6 %).

Fendt teigimu, gimtojoje Vokietijoje didesnės nei 51 AG segmento Fendt traktoriai užima pirmaujančias pozicijas su 28,4 % rinkos dalimi. Kuo didesnio pajėgumo traktoriai, tuo įspūdingesni skaičiai. Fendt skaičiavimais, Vokietijoje 40,1 % rinkos priklauso didesnio kaip 200 AG pajėgumo traktoriams. Be to, kas antras šiemet Vokietijoje parduodamas traktorius nuo 400 AG yra Fendt 900 arba 1000 Vario.

Regionas, kuriame kompanija teigia per pastaruosius dvejus metus padvigubinusi pardavimo apimtis, yra Šiaurės Amerika. Čia Fendt produkcija užima 7,1 %. Fendt tikisi, kad naujieji Fendt MT1100 padės padidinti kompanijos vikšrinių traktorių užimamos rinkos dalį ne tik Šiaurės Amerikoje, bet ir visame pasaulyje.

Nepaisant, epidemijos poveikio, kuris tikėtinas ir 2021-aisiais, Fendt įsitikinusi, kad Marktoberdorfo gamyklos produkcija greitai viršys 20 000 traktorių ribą, o jos pajėgumai – 30 000 traktorių per metus. Ir šią ribą Fendt tikisi pasiekti.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...