Menu




Rabe tapo Kinijos kompanijos Zoomlion nuosavybe

06.10.2020   

Rabe tapo Kinijos kompanijos Zoomlion nuosavybe


Sunkumus išgyvenusi ir bankrutavusi Vokietijos bendrovė Rabe – vėl žemės ūkio technikos gamintojų kataloguose. Įmonę ir teises į prekės ženklą įsigijo Kinijos statybinės technikos ir įrangos gamintojas. 

Daugiau informacijos apie sandorį tikėtina bus paviešinta vėliau, bet jau oficialiai žinoma, kad naujasis 125 metus plėtojamo verslo savininkas – kiniečių Zoomlion. Naujieji savininkai skelbia, planuojantis išplėsti ir modernizuoti Bad Esseno gamyklą.

Pirmiausia ketinama efektyvinti mašinų gamybą. Kinai tikisi atrasti ir naujas rinkas Rabe produkcijai. Jau kitą mėnesį didžiausioje šalies parodoje Qingdao Rabe bus pristatyta kaip Zoomlion antrinė įmonė Kinijos rinkai.

Teigiama, kad naujų Rabe mašinų ir atsarginių dalių gamyba atnaujinta. Bus pabaigtas technikos su įprastu logotipu gamybos ciklas.  Pasikeitė tradicinė mėlyna spalva į kiek tamsesnę mėlyną.

Zoomlion kompanijos statybų padalinys, vienas didžiausių pasaulyje, gamina beveik viską, įskaitant betono maišytuvus, krautuvus, žemės kasimo mašinas, priešgaisrinę įrangą ir kranus, o žemės ūkio mašinų padalinys Azijoje gamina visą mašinų asortimentą, pradedant pomidorų, ryžių ir cukranendrių kombainais ir baigiant šienapjovėmis, šieno vartytuvais, grėbliais ir presasi.

2015-ųjų parodoje Agritechnica įspūdingo dydžio kompanijos Zoomlion ekspozicijoje buvo galima pamatyti ir Kinijoje pagamintus traktorius. Įmonės vadovai neslėpė ambicijų tapti visų –žemės ūkio mašinų gamintoju, tiekiančiu techniką ir į Europą. 2014-aisiais Zoomlion įsigijo Kinijos traktorių gamintoją Chery, turėta planų pirkti ir norvegų Kverneland.

 



Jums turėtų būti įdomu


Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas

Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas

Vokietijos ūkininkas ir inžinierius August Kuhlenkamp sukūrė...

Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Tegul ateinantys metai būna kupini drąsių idėjų, naujų tiksl...

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris jau išvydo dienos šviesą. Jame...