Menu




Mažieji Krone Big X ne tik naujo dizaino, bet ir su nauja kabina

Technikos naujienos 28.09.2020   

Mažieji Krone Big X ne tik naujo dizaino, bet ir su nauja kabina


Vokietijos kompanija Krone atnaujino savaeigius pašarų smulkintuvus naujais Etapo V deginių reikalavimus atitinkančiais varikliais, tačiau ne tik jais. Mažieji Big X 480, 530, 580 ir 630 modeliai įgavo ir naują išvaizdą, ir naują kabiną, kuri gali būti dviejų komplektiškumo lygių.

Standartinėje Premium kabinoje įrengtas 8 colių jutiklinis ekranas, USB lizdai ir vaizdo kameros prievadai, apsauginiai skydeliai nuo saulės, priekinio lango valytuvai ir du šoninių langų valytuvai šoniniuose languose.

Pasirenkamoje Premium Comfort kabinoje įrengtas odinis vairas, 12 colių jutiklinis ekranas, USB lizdas ir vaizdo kameros prievadai, vėsinama daiktadėžė ir apsauginiai skydeliai nuo saulės ant priekinio, dešinės pusės ir galinio langų. Priekinį langą valo trys valytuvai, šoninius ir galinį langus - po vieną valytuvą.

Kiekvienoje kabinos versijoje galimas sėdynių ir halogeninių arba LED žibintų paketų pasirinkimas. Taip pat galima užsisakyti laiptelių ir techninės priežiūros vietų apšvietimą.

Visi modeliai yra varomi MTU Etapo V deginių emisijų reikalavimus atitinkančiais varikliais, kurių galia yra iki 653 AG. Kai ir didesnių Big X, šie naujausi modeliai tiekiami su 710/70 R42 padangomis ir neviršija 3,0 m transportinio pločio. Be to, visi modeliai komplektuojami su nauju OptiMaxx CornConditioner dantytu traiškytuvu, kurio dantys yra pasvirę 5 ° kampu bei išdėstyti sraigtiniu principu. Sraigtinis pjūvis sukelia kirpimo efektą, kuris intensyviai traiško ne tik išilgai, bet ir skersai. Krone kukurūzų traiškytuvų, volelių skersmuo standartiškai yra 250 mm, o šių ritinių ilgis padidėjo 25 % ,tad 25 % padidėjo ir trinties paviršiaus plotas.

OptiMaxx CornConditioner galimas dviejų versijų: su 105/123 arba 123/144 dantimis variantas. 105/123 dantų blokas idealiai tinka vidutiniams ir ilgiems pjausniams, o 123/144 dantų traiškytuvas rekomenduojamas, esant trumpam ir vidutiniam pjaustymui. Greičio skirtumas yra 30 % standartiškai ir 40 % arba 50 % kaip papildoma įranga.

Abi CornConditioner traiškytuvo versijos taip pat gali būti pagamintos iš didelio našumo specifikacijų, o paviršiai apdoroti naujoviška Busa CLAD technologija, kad būtų užtikrinta geriausia apsauga nuo nusidėvėjimo ir maksimalus tarnavimo laikas visomis derliaus nuėmimo sąlygomis.

Big X480 ir 580 galima užsakyti su nuotoline galios didinimo sistema XtraPower. Ši technologija registruotai mašinai leidžia internetu už tam tikrą mokestį užsakyti papildomas 50 AG arba 100 AG. XtraPower gali būti naudojama tik tada, kada reikia, pavyzdžiui, dorojant kukurūzus biodujų gamybai, ruošiant silosą. Kai papildomos variklio galios nereikia, operatorius terminalo ekrane pasirenka „Pauzė“ ir variklio apsisukimai automatiškai sumažėja iki ankstesnio lygio. XtraPower yra aktyvuojama tik dirbant laukuose ir siūloma skirtingais laiko paketais - nuo 10 iki 250 valandų.

Per dvidešimtmetį Krone pagamino ir pardavė apie 5300 Big X. Savaeigių pašarų smulkintuvų gamoje dviejų serijų aštuonių skirtingų versijų modeliai, pradedant nuo mažiausio Big X 480 ir baigiant flagmanu Big X 1180.

Lietuvoje pirmasis Krone Big X parduotas 2002 m. Šiandien skaičiuojama, kad šalyje dirba per 20 šių savaeigių pašarų smulkintuvų, neįskaitant įsigytų naudotų mašinų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...