Menu




Elektrinis Fendt E100 Vario dienos šviesą išvys ne anksčiau 2024-ųjų

Rinka 22.09.2020   

Elektrinis Fendt E100 Vario dienos šviesą išvys ne anksčiau 2024-ųjų


Prieš trejus metus vykusioje parodoje Agritechnica pristatytas visiškai elektrinis kompanijos Fendt traktorius Fendt E100 Vario panašu, kad serijiniu būdu bus pradėtas gaminti vėliau nei planuota, tačiau gamintojo teigimu, elektrinio traktoriaus prototipo testai teikia vilčių.

Parodos sidabro medaliu apdovanotas traktorius – pirmasis įkraunamas specialiosios paskirties traktorius rinkoje, kurio imtuvai elektros energiją gauna iš akumuliatorių baterijos. Toks energijos šaltinis gerokai sumažina CO2 išmetimą, o kitų deginių emisija – lygi nuliui.

Per trejus metus Fendt E100 Vario buvo dar patobulintas, įrengiant įkrovimo laidą, skirtą 400 V IKI 32A lizdams. Tai prilygsta maždaug 22 kW įkrovimo pajėgumui. Traktorius su pilnai įkrauta akumuliatorių baterijagali dirbti apie penkias valandas.

E100 Vario išbandytas įvairiuose lauko darbuose su įvairiais padargais, įskaitant šieno vartytuvus, grėblius ir pašarų maišytuvus, taip pat ir su hidrauliškai valdomomis mašinomis. Rezultatais gamintojas patenkintas, deja, serijinė traktoriaus gamyba nukeliama. Planuota, kad 100 kW pajėgumo elektrinis traktorius bus paruoštas ir parduodamas jau šiemet. Deja, dėl dar itin aukštos akumuliatorių baterijos kainos serijinė gamyba planuojama ne anksčiau kaip 2024 m. Nors per pastaruosius trejus metus kainos sumažėjo, tačiau ne tiek, kad būtų įkandamos traktorių naudotojams. 

Dėl nulinės emisijos ir itin tylaus darbo elektrinį traktorių patogu naudoti uždarose erdvėse, miestuose. Dėl jame įrengto šilumos siurblio darbo sąlygos yra komfortiškos ir žiemą.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...