Menu




East West Agro – jau ir Plungėje

Įvykiai 11.09.2020   

East West Agro – jau ir Plungėje


Ketvirtadienį į Truikius suvažiavo nemažas būrys ūkininkų ne tik iš Plungės rajono, bet ir kaimyninės Rietavo savivaldybės. Proga ypatinga – atidaryta bendrovės East West Agro (EWA) žemės ūkio technikos prekybos atstovybė. Iki šiol pirkti žemės ūkio technikos ūkininkams tekdavo važiuoti į Kauną, Šiaulius ir Kupiškį. 

15 veiklos metus skaičiuojančios bendrovės generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas pasakojo, kad Plungė – ketvirtasis EWA padalinys. Vieta pasirinkta ne atsitiktinai: paskaičiuota, kad šiuose kraštuose nauji Massey Ferguson prekinio ženklo traktoriai sudaro iki 20 % rinkos. Šie traktoriai ypač populairūs tarp Plungės r. ūkininkų, 2019 metais šiame rajone naujų trakotrių registre MF užėmė net 47 %.

„Norime būti arčiau klientų, gerinti rezultatus. Be to, Plungė brangi dar ir tuo, kad 2009 m. pirmasis mūsų bendrovės parduotas kombainas iškeliavo į Plungės rajoną, į ūkininkės Ingridos Jundulaitės ūkį. Taigi galima sakyti, kad Plungėje prasidėjo mūsų, kaip technikos pardavėjų, istorija“, – kalbėjo bendrovės generalinis direktorius. Pasak jo, sprendimas dėl padalinio atidarymo Plungėje priimtas gana greitai. Prie to prisidėjo Žemaitijos pardavimų vadovas Vytautas Tarvainis. Bendrovės direktorius pasitarė, jog ateityje Plungėje planuojama statyti ir žemės ūkio technikos aptarnavimo centrą. Šiuo metu šią paslaugą ūkininkams teikia Šiaulių aptarnavimo centras ir du mobilūs punktai.

G. Kvietkauskas pasidžiaugė, kad naujos atstovybės atidarymo diena – išskirtinė: Plungės r. ūkininkui Stasiui Jurkui įteikti 500-ojo Massey Ferguson traktoriaus rakteliai. Be to, vakar pasveikintas ir pirmasis EWA atstovaujamos technikos pirkėjas – ūkininkas Žilvinas Bugvilas, įsigijęs Dal-Bo volus. „Mūsų versle labai svarbu parodyti techniką. Vienas iš kriterijų, kodėl norėjome atsirasti Plungėje – ekspozicinė aikštelė, kad žmonėms nebereiktų važiuoti į Šiaulius ar Kauną“, – akcentavo G. Kvietkauskas.

1 500 m2 ploto ekspozicinėje aikštelėje yra apie 30 žemės ūkio technikos vienetų: nuo žemės dirbimo iki sėjos, nuo javų kombainų iki pašarų ruošimo agregatų. Klientai gali išvysti kompanijų Massey Ferguson, Bednar, Dal-Bo, Sulky, Euromilk žemės ūkio techniką.

„Kadangi šiame krašte vyraujantys ūkiai yra arba mišrūs, arba gyvulininkystės, ekspozicijoje stengsimės išstatyti tai, kas reikalingiausia vietos ūkininkams – kad galėtų apžiūrėti ir išsirinkti tinkamiausią mašiną“, –  kalbėjo technikos padalinio vadovas Remigijus Savickas.

Pasak jo, šiuo metu EWA žemdirbiams gali pasiūlyti Massey Ferguson traktorių nuo 19 iki 400 arklio galių, kurie Žemaitijoje itin populiarūs. Beje, pagal šių traktorių pardavimą bendrovė yra Lietuvos TOP 3. Massey Ferguson presai – TOP 2. „Populiarūs ne tik dėl to, kad daug parduodame, bet ir dėl kokybės, ilgaamžiškumo“, – pabrėžė R. Savickas. 

Aikštelėje klientai išvys ir Žemaitijoje populiarėjančius 5–6 metrų darbinio pločio Bednar diskinius skutiklius, kurie puikiai tinka dirbti kalvotose, molingose, akmenuotose dirvose. To paties prekinio ženklo įvairias sėjamąsias, kurių darbinis plotis gali būti nuo 3 iki 12 metrų. 

Mišriuose ir gyvulininkystės ūkiuose populiarus ir reikalingas daiktas – pašarų dalytuvas. EWA siūlo Euromilk prekinio ženklo pašarų dalijimo techniką. Gyvulininkystės ūkiuose neįmanoma apsieiti ir be mėšlų kratytuvų. Pasak technikos padalinio vadovo, labai pasiteisino Euromilk mėšlo kratytuvai. Jais dirbama ne tik mažuose ar  vidutiniuose ūkiuose, bet ir bendrovėse.

„Per 14 veiklos metų sugebėjome atsirinkti tuos prekės ženklus, tuos gamintojus, su kuriais mums pakeliui ir su kuriais nelabai. Siekiame, kad kiekvienas ūkis, įsigijęs techniką būtų patenkintas ir kad mums nebūtų galvos skausmo prižiūrint, ar aptarnaujant parduotą techniką“, – akcentavo R. Savickas. Beje, pasak jo, kiekviename padalinyje stengiamasi turėti po vieną kitą techniką neparduotą, kad ištikus bėdai, klientas galėtų ją įsigyti ir dirbti darbus, negaištant laiko laukiant, kol technika jį pasieks.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...