Menu




Vikšriniai Fendt 1100 MT – jau ir su bepakope transmisija

Technikos naujienos 21.08.2020   

Vikšriniai Fendt 1100 MT – jau ir su bepakope transmisija


Bepakopė CVT transmisija – šviežiausia vikšrinių Fendt 1100 MT traktorių naujiena. Tiesa, kol kas šie galiūnai su bepakope transmisija bus siūlomi tik Šiaurės Amerikos rinkai. Kokie nauji sprendimai įdiegti Europos rinkai skirtuose traktoriuose kompanija žada paviešinti artimiausiu metu. 

Iki šiol Fendt 1100 MT buvo galimi tik su dinamine (Full Power Shift) 16F/4R Caterpillar pavarų dėžė su visų pavarų perjungimu eigoje.

Fendt 1100 MT serija apima keturis modelius, tris iš jų su 6 cl. 15,2 l darbinio tūrio MAN varikliais: mod. 1151 (511 AG), mod. 1156 (564 AG), mod. 1162 (618 AG). Serijos flagmanas 1167 su 16,2 l darbinio tūrio varikliu išvysto net 673 AG pajėgumą ir laikomas galingiausiu vikšriniu traktoriumi rinkoje. 

Tarp kitų naujų savybių – MTS Smart Ride vikšrų sistema ir didelės talpos, dviejų kontūrų hidraulinė sistema, pasiekianti iki 439 l/min. alyvos srautą. Taip pat yra daugiau vikšrinės mašinos balastavimo variantų ir dvi naujos galinio prikabinimo sistemos; reguliuojama trijų taškų pakabinimo sistema ir kita.

Papildomos įrangos sąraše – Smart Ride Plus išlyginimo sistema, kuris suteikia daugiau važiavimo komforto ir dirbant lauke, ir važiuojant keliu.

Kompanija Fendt tęsia Challenger vikšrinių traktorių tradicijas. Pastaroji įmonė pirmoji 1987 m. pristatė naujos kartos traukos mašiną su armuotos gumos vikšrais. Iki šie vikšriniai traktoriai yra vieninteliai rinkoje, suprojektuoti išskirtinai žemės ūkio reikmėms, o ne perdaryti iš ratinių didelės galios mašinų.

Vikšriniai Fendt 1100 MT traktoriai yra tolesnė gerai pažįstamų, puikiai užsirekomendavusių rinkoje traktorių Challenger MT800E evoliucija.

Kompanijai Fendt Lietuvoje atstovaujančios bendrovės Ivabaltė pardavimų vadovo Sigito Šakio teigimu, nuo 2006-ųjų su Challenger ženklu Lietuvoje parduota 20 naujų vikšrinių traktorių. „Pirmojo vikšrinio Challenger traktoriaus pirkėjas Lietuvoje buvo Lygumų žemės ūkio bendrovė. Mašina dirba ir dabar. Jos išdirbis viršija jau 19 000 mval. Kol kas su Fendt ženklu neparduotas nė vienas vikšrinis traktorius“, – pardavimus komentuoja S.Šakys.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...