Menu




CNH įmonių grupės pajamų kreivė krypsta žemyn

Rinka 06.08.2020   

CNH įmonių grupės pajamų kreivė krypsta žemyn


Nors visos CNH grupei priklausančios gamyklos pradėjo dirbti nuo gegužės, viruso sukeltos pandemijos pasekmės ir su ja susiję suvaržymai tebejaučiami. Tai atsispindi ir finansiniuose koncerno rodikliuose, kurie antrąjį ketvirtį smuktelėjo 26,0 %, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Antrojo šių metų ketvirčio konsoliduotos pajamos sudarė 5,6 mlrd. JAV dolerių (4,72 mlrd. eurų).

CNH koncerno žemės ūkio padalinio (Case IH, New Holland, Steyr, Kongskilde), kurio dalis CNH Industrial pajamų struktūroje didžiausia, pardavimai per antrąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 18,0 % ir sudarė 2,5 milijardo JAV dolerių (2,36 mlrd. eurų), palyginti su antruoju 2019-ųjų ketvirčiu.

Įmonių grupės teigimu, pajamų mažėjimą lėmė mažesnės gamybos apimtys, susijusios su pandemija, visų pirma Europoje, kur traktorių ir kombainų rinkos smuko atitinkamai 25,0 % ir 23,0 %.

Neigiamos pandemijos įtakos rizika išlieka, tikėtina, kad ji paveiks ir galutinius šių metų veiklos rezultatus. Pirmąjį pusmetį CNH Industrial pardavimai (įskaitant žemės ūkio, statybos, jėgainių, komercinės ir specialiosios transporto priemonių sektorius) sumažėjo beveik 3,0 mlrd. JAV dolerių(2,53 mlrd. eurų), arba -21,0 % iki maždaug 11 mlrd. JAV dolerių (9,28 mlrd. eurų). Prognozuojama, kad metus koncernas užbaigs 15,0-20,0 % mažesne apyvarta.

CNH generalinio direktoriaus laikinai einanti pareigas Siuzana Heivud (Suzanne Heywood) sako, kad „CNH Industrial“ į antrąją 2020 m. pusę perkels 11,5 mlrd. JAV dolerių (9,7 mlrd. eurų) likvidumo  „Tai didžiausias  skaičius per visą mūsų veiklos istoriją, kuris suteikia mums tvirtą pagrindą šiam iššūkių kupinam laikotarpiui išgyventi, - pabrėžia ji. - Mes ir toliau teikiame pirmenybę savo žmonėms, remiame savo pardavėjus ir palaikome klientus, stengiamės išlaikyti komponentų tiekimo grandinę tvirtą. Mūsų investicijos į skaitmeninio ir alternatyvių degalų technologijas ir toliau auga, taip pat stipriname ir sąsajas su korporacija Nikola“.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...