Menu




Horsch Maestro sėjamosioms – efektyvi AirSpeed sėklų įterpimo sistema

Technikos naujienos 30.06.2020   

Horsch Maestro sėjamosioms – efektyvi AirSpeed sėklų įterpimo sistema


Naujos kartos tikslaus išsėjimo sėjamosioms Vokietijos kompanija Horsch pristato sėklų dozatorius su nauja AirSpeed (X) sėklų įterpimo sistema. Naujovė papildo praėjusioje parodoje Agritechnica pristatytą AirVac (V), kuri paremta vakuuminiu sėklų įterpimo principu.

Nuo šiol tikslaus išsėjimo sėjamosiose Maestro bus galimas dviejų tipų sėjos technologijos. Nors sėklų dozatoriai identiški, skirsis tik sėklų patekimo į dirvožemį mechanizmas. AirVac sistemoje sėklos prie dozavimo disko pritraukiamos vakuumo pagalba ir vėliau laisvu kritimu krenta per seklų vamzdelį į dirvą. Nors šis mechanizmas yra labai tikslus, bet ribojamas darbinis greitis, nes iš dozatoriaus sėklos krenta laisvu kritimu. AirSpeed sistema skiriasi tuo, kad iš dozatoriaus sėklos nekrenta, o yra „iššaunamos“ oro pagalba, taigi, jų kelias iki dirvos yra daug greitesnis, todėl ir pati sėjamoji gali dirbti greičiau. Pasak Nerijaus Žukausko, kompanijos Horsch atstovo Lietuvoje, AirVac vakuminė sistema dirba lėčiau, bet tiksliau, o AirSpeed grūdus „iššauna“, todėl galima dirbti didesniu dabiniu greičiu.

Naujoji sistema bus galima Maestro CX ir SX modeliams. Nesvarbu, kokia sėklų išsėjimo sistema naudojama, sėjamosioms bus galimos ir kiekvienos eilutės sekcijų kontrolės (Section Control) bei kintamos normos (VariableRate) sistemos.

Atsiradus naujoms komplektacijos galimybėms, Maestro sėjamųjų gama padidėjo iki penkių modelių CV, SV, RV (AirVac) ir CX bei SX (AirSpeed). Maestro SW bus pakeista Maestro SV (AirVac) ir SX (AirSpeed). „Taip pat atnaujintas spaudimo į sėjos vienetus mechanizmas, kuris leidžia tolygiau paskirstyti slėgį į pagrindinį rėmą ir tokiu būdu lengviau ir tiksliau išlaikyti nustatytą spaudimą“, – naujoves pristato N. Žukauskas.

Maestro CV ir CX bus galimos iki 6,00 m darbinio pločio, su vienu talpesniu kelių sekcijų bunkeriu (3 000 l trąšoms ir 800 l sėkloms), skirtu sėkloms ir trąšoms, arba su dideliu bunkeriu trąšoms ir virš kiekvieno išsėjimo vienetu įrengtu mažos talpos bunkeriu sėkloms. Pastaruoju atveju trąšų bunkerio talpa – 3 000 l, o sėklų bunkerių – 70 l.

Pasak N. Žukausko, tikslaus išsėjimo Maestro sėjamosios kol kas nebuvo populiarios Lietuvoje, nes jos buvo skirtos tik kukurūzams ir cukriniams runkeliams sėti. Parduoti per 8 vnt. (mažiausia 8, o didžiausia – 36 eilučių). „Naujesni modeliai jau pritaikyti sėti rapsams, sojoms, pupelėms ir kitoms kultūroms. Tikimės, kad universalesnių mašinų paklausa bus didesnė“, – sako N. Žukauskas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...