Menu




John Deere kompanijoje – neeilinė struktūros pertvarka

Rinka 29.06.2020   

John Deere kompanijoje – neeilinė struktūros pertvarka


Praėjusią savaitę vykusioje, šiemet jau antroje nuotolinėje, tiesiogiai transliuojamoje kompanijos John Deere spaudos konferencijoje pateikta daug svarbių naujienų. Pristatyti nauji ir atnaujinti traktorių bei purkštuvų modeliai, informuota ir apie būsimus pokyčius įmonės veiklos struktūroje. Tokio veiklos pertvarkymo, kuris numatomas, nebūta per visą 180 metų kompanijos istoriją. Kaip teigia John Deere, permainos technikos gamintoją ir žemdirbį dar labiau suartins bei padės dar labiau taupyti gamybos sąnaudas.

Kaip teigia Markas von Pentcas (Mark von Pentz), John Deere žemės ūkio ir vejų departamento prezidentas, tokio įvykio dar nėra buvę ne tik per visą kompanijos istoriją, bet ir žemės ūkio technikos pramonėje apskritai. „Keičiame šimtmečius gyvuojančią mūsų kompanijos DNR. Keičiamės, nes verslo aplinka keičiasi, ūkininkai susiduria su dideliais išteklių saugojimo, pelningumo ir aplinkos tausojimo iššūkiais. Procesų skaitmeninimas yra svarbus veiksnys, padedantis tuos iššūkius įveikti. Šioje srityje – mes esame vieni iš lyderių, tačiau ją dar labiau išplėsime, – nuo svarbių permainų kompanijoje nuotolinę konferenciją pradėjo M. Pentcas. – Veiklą perorganizuosime taip, kad prisitaikytume prie klientų poreikių, prie jų ūkių specializacijos ir darbo ciklų, ir siūlysime kompleksinius sprendimus, susijusius ne tik su žemės ūkio mašinomis“.

John Deere kompanijos pokyčius pristatė Markas von Pentcas (Mark von Pentz), John Deere žemės ūkio ir vejų departamento prezidentas. Pasak jo, reorgonizuota John Deere bus taip arti kliento, kaip niekad iki šiol

Apie kompanijos struktūros ir veiklos pokyčius viešai buvo paskelbta pirmą kartą. Įgyvendinus reorganizaciją, kuri bus vykdoma etapais, John Deere veiklą vykdys pagal išmaniosios pramonės kompanijos (angl. Smart Industrial Company) principus. John Deere žemės ūkio ir vejų departamento prezidentas pabandė paaiškinti, kas už naujos veiklos koncepcijos slypi. 

Naujos John Deere struktūros pamatą sudaro keli elementai. Vienas iš jų – gamybos sistemos. „Nuo šiol mes pardavinėsime ne tik mašinas. Žinoma, technika išliks mūsų veiklos prioritetas, centrinė figūra, bet šalia jos, siūlysime integruotus sprendimus įvairioms gamybos sistemoms, kurių bus šešios, t. y. jos bus suskirstytos pagal vykdomą veiklą, pavyzdžiui, javų; kukurūzų ir sojų auginimo, pienininkystė ir gyvulininkystė, medvilnė ir cukrus bei kitos. Skirtingoms gamyboms sistemoms bus siūlomi skirtingi sprendimai, kurie apims laikotarpį nuo vieno derliaus iki kito“, – aiškino M. Pencas. Anot jo, jau dabar kai kurie geriausių rezultatų pasiekę John Deere prekybos atstovai siūlo specializuotus kompleksinius sprendimus cukrinių runkelių ar javų augintojams. 

Po reorganizacijos John Deere padės ne tik optimizuoti investicijas į mašinas ir jų eksploatavimo išlaidas, bet ir, bendradarbiaudama su kitomis susijusiomis išorinėmis kompanijomis, siūlys technologinius sprendimus, kaip sutaupyti kitas gamybos sąnaudas, pavyzdžiui, trąšas, pesticidus, degalus ir t. t. „.Vyrauja klaidingas įsitikinimas, kad žemės ūkio produkcijos gamybos sąnaudų struktūroje išlaidos technikai sudaro liūto dalį. Apskaičiuota, kad jos vidutinio ūkio grūdų savikainoje tesudaro nuo 10 iki 20 %, kita dalis (80-90 %) tenka trąšoms, sėkloms, darbo jėgai, degalams ir kitoms gamybos priemonėms. Vadinasi, šioje vietoje žemdirbiai gali sutaupyti reikšmingą išlaidų dalį, jei sunaudotų mažiau trąšų, pesticidų ar degalų. Kaip tai padaryti, atsakymus duosime mes“, – pabrėžė prezidentas.

Pasak jo, jau dabar John Deere operacijų centro sistemoje yra apie 160 trąšų, cheminių augalų apsaugos priemonių, konsultavimo, informacinių technologijų ir kitų sričių kompanijų, su kuriomis tereikia sustiprinti bendradarbiavimą.

Kitas labai svarbus naujos John Deere veiklos struktūros elementas – technologijų sprendimai. Pasak M. Pentco, šį elementą geriausiai atspindi praėjusios parodos Agritechnica John Deere ekspozicijos dalis, skirta ateities technologijoms. „Dar kartą patvirtiname, kad mes ir toliau investuosime į dirbtinio intelekto, elektrinius sprendimus, procesų autonomiją, automatizaciją, susietas, nuotolines ir kitas išmaniąsias technologijas. Šia kryptimi mes sėkmingai judame jau daug metų. Kad ji teisinga, parodė ir netikėtai užklupusi pasaulinė epidemijos sukelta krizė“, – aktualią pastarųjų mėnesių temą palietė M. Pentcas.

Prezidento teigimu, užklupus epidemijos krizei, skaitmeninimas užkopė į naujas aukštumas, John Deere skaitmeninių technologijų naudojimas, nuotolinės, virtualios paslaugos įgavo pagreitį. Apibendrindamas sunkmečio poveikį, M. Pentcas patikino, kad kompanija John Deere nukentėjo bene mažiausiai, nes gamyba buvo sustabdyta labai trumpam, kai kuriose gamyklose tik dviem savaitėms ar vos kelioms dienoms. Visų su sezoniniais darbais susijusių mašinų užsakymai bus įvykdyti laiku, šiek tiek gali vėluoti tik traktorių pristatymas. 

Sekite www.profilt.lt naujienas ir sužinosite, kas dar naujo buvo pristatyta nuotolinės konferencijos metu. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...