Menu




New Holland švenčia 125-uosius veiklos metus

Naujienos 17.06.2020   

New Holland švenčia 125-uosius veiklos metus


Žemės ūkio technikos kompanijai New Holland sukanka 125. Per daugiau kaip šimtmetį trunkantį įsipareigojimą penkioms viso pasaulio žemdirbių kartoms būta daug įsimintinų momentų ir įvykių. Kaip ir prieš 125 metus, taip ir šiandien svarbiausias kompanijos tikslas – gaminti žemdirbių lūkesčius pateisinančią, efektyvią, tvarų žemės ūkio verslą skatinančią techniką. 

Pasak New Holland Agriculture vadovo Karlo Lambro (Carlo Lambro), įmonė yra sukaupusi didelę patirtį ir turi turtingą palikimą. „Mažame Pensilvanijos miestelyje įkurta įmonė tapo pasaulinio lygio kompanija, plėtojanti verslą 170 šalių. Mūsų istorija paženklinta svarbių, žemės ūkį pakeitusių naujovių ir inovacijų. Joje susijungė unikalių prekių ženklų, tokių kaip Ford, Fiat, Braud ir Claeys, palikimas. Svarbiausia, kad tai istorija, kurią kartu kūrė žmonės: mūsų klientai, pardavėjai, darbuotojai, kasdien, kasmet. Kartu mes susiduriame su daugeliu žemės ūkio iššūkių, kuriuos kartu ir bandome įveikti, padėdami ūkininkams efektyviai ir pelningai atlikti darbą bei gauti iš savo verslo viską, kas įmanoma geriausia“, - sako K. Lambro. 

New Holland Agriculture vadovas Karlo Lambro (Carlo Lambro)

Apžvelgdamas pastaruosius su pasauline epidemija susijusius įvykius, New Holland vadovas pabrėžė, kad susiklosčius tokioms nepaprastoms, sudėtingoms aplinkybėms, dar labiau išryškėjo gyvybiškai svarbus žemės ūkio vaidmuo. „Švęsdami savo 125 metų jubiliejų, šiuo precedento neturinčiu istorijos momentu užtikrintai žiūrime į ateitį, esame toje pačioje kaip ir ūkininkai pusėje ir teikiame jiems reikalingą paramą. Mes ir toliau investuojame į ateitį ir maksimaliai išnaudosime naujųjų technologijų, susietumo, automatizavimo ir alternatyvių degalų galimybes“, – tikina K. Lambro.

Šiandien New Holland turi apie 2 000 atstovų ir 5 000 prekybos vietų visame pasaulyje. „Stengiamės būti kuo arčiau žemdirbių ir esame pasirengę pateikti vieną iš plačiausią pasaulyje produktų gamą bei žemės ūkiui reikalingus sprendimus, įskaitant skaitmenines, automatines, susietų mašinų technologijas, alternatyvius, atsinaujinančių šaltinių degalus“, - pabrėžia jis.

Kompanija New Holland laikoma tvaraus žemės ūkio ir alternatyvių degalų panaudojimo technologijų pionierė. Nuo 2006-ųjų įgyvendama Švarios energijos lyderio strategiją, bendrovė sukūrė gamtinėmis arba biodujomis, kurios gali būti gaminamos ūkyje, varomą traktorių. „Ir ateityje mes tęsime šią strategiją, plėtosime dujomis varomos technikos projektą, kuris yra įsipareigojimo tvarumui pagrindas“, - teigia K. Lambro.

Kompanijai New Holland pernai atiteko pirmasis apdovanojimas Tvariausio traktoriaus kategorijoje. New Holland Methane Power ne tik ekologiškai švarus, bet ir geriausiai atitinka tausojamo, tvaraus žemės ūkio principus. Tai serijinė mašina, galima dviejų modelių T6.160 ir T6.180 bazėje. Traktoriuje įrengtas gamtines dujas arba biodujas naudojantis 6 cl./6,7 l darbo tūrio variklis, kurio ne tik konstrukcija, bet ir charakteristikos identiškos dyzelinius degalus naudojančiam jėgos agregatui. 

Su papildomai priekyje ir gale sumontuotais gamtinių dujų rezervuarais traktoriaus darbo laikas siekia 7 val. Laikoma, kad gamtines dujas (pagrindinė jų sudedamoji dalis yra metanas, CH4) naudojančio variklio tarša azoto oksidais (NOX), dėl kurių itin smarkiai „baudžiami“ dyzeliniai motorai, mažesnė iki 60 %, kietosiomis dalelėmis – iki 96 %. Įdomi detalė: traktorių galima atrakinti ir užrakinti nuotoliniu būdu, naudojant išmanųjį įrenginį (pavyzdžiui, mobilųjį telefoną). Naudojantis išmaniuoju įrenginiu, galima valdyti ir traktoriaus keltuvą.

 



gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...