Menu




Technikos pardavėjų sezono naujienos. V dalis

Technikos naujienos 15.06.2020   

Technikos pardavėjų sezono naujienos. V dalis


Tęsiame pažintį su technikos rinkos naujienomis. Susipažinkite su pašarų gamybos ir šėrimo technika.

PAŠARŲ GAMYBOS IR ŠĖRIMO TECHNIKA

Savaeigis pašarų smulkintuvas John Deere 9700i ir kukurūzų pjaunamoji Kemper 490 (atstovas UAB DOJUS agro)

Vienas galingiausių John Deere 9000i serijos savaeigių pašarų dalytuvų modelių, turintis V12/24,2 l darbo tūrio, 759 AG pajėgumo pagal ECE R120 standartą Liebherr D9512 variklį. Jis dirba mažesnių sūkių diapazone – pastovios galios aikštelė apima ekonomiškesnius 1 800–1 500 min.-1 sūkius, todėl specifinės degalų sąnaudos tik 199 g/kWh. Iš taršą mažinančių priemonių variklyje įrengtas vienintelis SCR katalizatorius. Tirpalo AdBlue sąnaudos neviršija 6 % bendrų dyzelino sąnaudų.

Smulkintuve įrengtas XStream XP maigiklis iš Scherer (JAV). Abu cilindrai 250 mm skersmens ir sukami 50 % skirtingu dažniu. Be to, ritininiai dvieiliai maigiklio guoliai yra tepami, savaime išsivalantys ir darbo metu stebima kiekvieno jų temperatūra. Jų konstrukcija išardoma.

John Deere 9700i turi hidrostatinę automatinę 4 diapazonų 40 km/val. ProDrive transmisiją. Priekinio tilto diferencialas blokuojamas automatiškai ir priverstinai (100 %). Galinio tilto pavara (4WD) – hidromechaninė. Apsisukant galulaukėje ir transporto darbuose variklio sūkiai automatiškai sumažinami.

Kartu su smulkintuvu agreguojama universali diskinė-būgninė Kemper 490 (9,0 m pločio, 12 eilučių) kukurūzų pjaunamoji.

Dylančios dalys pjaustinių tiekimo, smulkinimo ir transportavimo sistemose padengtos dilimui atsparia volframo karbido danga DuraLine. Joms suteikiama 3 000 mval. arba 5 metų garantija. 

 

Savaeigis pašarų smulkintuvas John Deere 9700

John Deere HarvestLab 3000 laboratorija (atstovas UAB DOJUS agro)

John Deere HarvestLab laboratorija jau gaminama daugiau kaip 10 metų. Ji naudojama ne tik stacionariems pašarų kokybės tyrimams, bet ir derliaus nuėmimo parametrams stebėti. HarvestLab gali būti sumontuota pašarų smulkintuve, kur ją galima panaudoti ir įterpiant organinių trąšas. 

Šiais metais siūloma atnaujinta HarvestLab 3000 laboratorija. Dabar ji gali dirbti ir nuimant derlių itin nepalankiomis sąlygomis bei tirti iki 10 pašarų masės parametrų vienu metu. Analizuojami rodikliai: masės kiekis, drėgnis, sausųjų medžiagų, skaidulų kiekis (ląsteliena), NDF (neutraliais tirpalais skaidoma ląsteliena), ADF (rūgštimis skaidoma ląsteliena), baltymai, krakmolas, pelenai, cukrus.

 HarvestLab 3000 laboratorija, kurią galima sumontuoti savaeigiame smulkintuve

 

Grėblys El-Ho V-Twin 950 Super (atstovas UAB Rovaltra)

Dideliam grėbimo našumui pasiekti suomių kompanija Elho OY sukonstravo 9,5 m darbinio pločio grėblį. V-Twin 950 Super turi Hydro Balance pakabą, užtikrinančią tolygų paviršiaus kopijavimą. Dvigubi rotoriai pakelia masę ir sustumia ją į vidurį, dėl to nenukenčia pašarų kokybė. Pradalgės plotis gali būti keičiamas pagal kitų padargų technines savybes. Grėblys gali būti pasukamas tiek į kairę, tiek į dešinę traktoriaus pusę. Taip pat galima dirbti tik su vienu rotoriumi, o kitą laikyti iškeltoje padėtyje. Dėl reguliuojamo darbinio pločio, agregatas nesunkiai pritaikomas darbui kalvotuose laukuose. Dantyti rotoriai sukonstruoti taip, kad sangrėba būtų formuojama švari ir neužteršta žemėmis.

 

Grėblys El-Ho V-Twin 950 Super

Presas-vyniotuvas Göweil G-1 F125 Kombi (atstovas UAB Agroteka)

Presas-vyniotuvas Göweil G-1 F125 Kombi valdomas per ISO-Bus sąsają turintį terminalą, tačiau agregato valdymui tinkami ir kitų gamintojų ISO-Bus terminalai. Uždaroje, hidrauliškai nuleidžiamoje ričių dėžutėje telpa 14 plėvelės ričių ritinio vyniotuvui ir 2 plačios plėvelės arba tinklelio ritiniai pačiam presui. Galios perdava sustiprinta, pritaikyta aukštesnės stiprumo klasės grandinėms.

Presas-vyniotuvas komplektuojamas su didelių matmenų (560/45-R22.5) Vredestein Flotation Trac padangomis. Darbui sudėtingesnėmis sąlygomis galima rinktis 710/35-R22.5 dydžio Nokian padangas.

 

Ritinių presas-vyniotuvas Göweil G-1 F125 Kombi 

Ritinių presas-vyniotuvas Massey Ferguson RB3130F Protec (atstovas AB East West Agro)

Kompaktiško Massey Ferguson RB3130F Protec preso-vyniotuvo važiuoklė vienaašė, amortizuota, su didelio skersmens ratais ir radialinėmis padangomis. Presas-vyniotuvas turi bekumštelinį rinktuvą, įrengtą arti tiekiklio. Smulkinimo aparatas Xtracut su galimybe pasirinkti peilių skaičių (0, 13, 17 arba 25 peiliai). Prese-vyniotuve įrengtas amortizuotas, hidrauliškai nuotoliniu būdu valdomas tiekimo kanalo dugnas HydroFlexControl, kuris yra puiki prevencinė priemonė nuo užsikimšimo ir mechaninio pažeidimo į kanalą patekus akmeniui.

 

Ritinių presas-vyniotuvas Massey Ferguson RB3130F Protec 

Kintamos kameros ritinių presas Metal-Fach Z514 (atstovas UAB Specagra)

Kintamos kameros presas su autonomine HS, skirtas 0,9–1,6 m skersmens ritinių presavimui. Rinktuvas – keturių pirštų laikiklių, jo aukštis reguliuojamas mechaniškai (10 pakopų). Standartiškai rinktuvas turi prispaudimo volą, spaudžiantį augalų juostą prie rinktuvo pirštų. Presavimo kameroje įrengtai vientisi diržai, tiekiklyje – dvigubą apsaugą turintis rotorius. Užblokavus tiekiklį, jo dugną galima nuleisti hidrauliniu būdu.

 Ritinių presas Metal-Fach Z514

Biga Topliner Future pašarų maišytuvas-dalytuvas (atstovas UAB Biržų žemtiekimas)

Nauja pakraunamų Biga pašarų maišytuvų-dalytuvų su dviem vertikaliais sraigtais serija. Biga Topliner Future maišytuvų-dalytuvų rezervuarų forma patentuota, naudojama tik šios serijos agregatuose. Rezervuaro kraštai užapvalinti ir užlenkti į vidų, todėl pašarai, ypač sausi neiškrenta per kraštus. Rezervuaro talpa nesunkiai padidinama viršuje uždedama gumine juosta – tam yra paruoštos kiaurymės.

Visi Biga Future serijos maišytuvai-dalytuvai turi elektronines svarstykles, suderintas su pašarų ruošimo programine įranga. Standartiškai taip pat įrengtos dvi hidrauliniu būdu valdomos iškrovimo durelės. Iškraunamų pašarų kiekis nustatomas pagal atitinkamą indikatorių, reguliuojant durelių pakėlimo aukštį. Reguliuojami iškrovimo latakai pagaminti iš dilimui atsparaus plieno.

 Pakraunamas Biga Topliner Future pašarų maišytuvas-dalytuvas

Pašarų maišytuvas-dalytuvas Seko Samurai 5 F – 500-155 (atstovas UAB Rovaltra)

Savikrovis prikabinamas, 15 m3 talpos pašarų maišytuvas-dalytuvas, kuriame panaudota originali Double Mix smulkinimo ir maišymo sistema. Ją sudaro du horizontalūs, 500 mm skersmens maišymo sraigtai su žvaigždiniais peiliais (152 vnt.). Double Mix galios poreikis nedidelis, nuo 90 AG, tačiau, pasak gamintojo, to pakanka, kad būtų užtikrintas 99 % pašarų homogeniškumas. Dėl horizontalių sraigtų maišytuvo-dalytuvo aukštis tik 2,66 m, todėl jis yra tinkamas fermoms su žemais pravažiavimais.

Bazinėje maišytuvo-dalytuvo įrangoje yra masės atpjovimo freza su dviem hidrauliniais varikliais, automatiniu valdymu ir apsaugos sistema. Frezos darbinis plotis 1 800 mm, paėmimo iš tranšėjos aukštis – 4 700 mm. Agregatas turi autonominę HS, SK 400 svėrimo sistemą su 15 skirtingų šėrimo racionų.

 

Savikrovis Seko Samurai 5 F – 500-155 pašarų maišytuvas-dalytuvas



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...