Menu




Internetinis geriausio 2021 metų traktoriaus konkurso startas

Naujienos 11.06.2020   

Internetinis geriausio 2021 metų traktoriaus konkurso startas


Tradiciniai geriausio traktoriaus rinkimai, vykstantys nuo 1998 m., šiemet bus kitokie, bet tokie pat profesionalūs, nepaisant to, kad didžioji dalis konkurso kandidatų pristatomųjų renginių vyks nuotoliniu būdu – internetu. Vakar vykusioje nuotolinėje konferencijoje apžvelgti svarbiausi traktorių atrankos ir vertinimo kriterijai. Dėl 4 kategorijų nugalėtojų titulo šiemet varžysis vienuolikos gamintojų traktoriai. Tarp dalyvių nėra John Deere, SDF koncerno ir kai kurių kitų gamintojų.

Šiemet pasikeitė ne tik konkurso organizavimo formatas. Pagrindinį konkurso rėmėją Trelleborg nuo šių metų pakeitė taip pat padangų gamintojas BKT. Dėl pasaulinės epidemijos šiemet daug iššūkių įvairiose srityse: ir gyvenimo, ir pramonės. „Dėl situacijos, kurioje atsidūrėme ne tik mes, turėjome pergalvoti komunikavimo būdus, - pabrėžė konkurso komisijos pirmininkas Fabijus Dzamaretis (Fabio Zammaretti). – Šiemet bendrausime kitaip, internetinėje erdvėje, bet dėl to mūsų darbas nenukentės“. 

Jo teigimu, visa reikalinga informacija apie konkurso kandidatus 25 šalių komisijos narius pasieks ir bus pateikta video prezentacijose. „Didžiausias klausimas dėl konkurso kandidatų lauko testų. Ar pavyks juos suorganizuoti, dabar anksti atsakyti, viskas priklausys nuo epidemiologinės situacijos, tačiau mes turime atsarginį planą B. Bet kuriuo atveju, kandidatai bus įvertinti profesionaliai ir nugalėtojai išrinkti“, - patikino konkurso komisijos primininkas.

Dėl karantino, kuris buvo paskelbtas daugumoje šalių, konkurso etapai šiemet vyks 2/3 savaitėmis vėliau nei buvo įprasta. Visų kategorijų finalų dalyviai paaiškės liepos viduryje, o nugalėtojai paskelbti kitais metais vasario mėnesį Bolonijoje vyksiančioje parodoje EIMA.

Gamintojai, dalyvaujantys pagrindinėje konkurso Metų traktorius 2021 kategorijoje

Gamintojai, dalyvaujantys Geriausias standartinis traktorius 2021 kategorijoje

Gamintojai, dalyvaujantys Geriausias specialios paskirties traktorius 2021 kategorijoje

Pernai Metų traktoriaus 2020 titulas atiteko Fendt 942 Vario, geriausio standartinio traktoriaus kategorijos laimėtojas Fendt 314 Profi+, geriausias specialiosios paskirties – New Holland T4.110N, o naujos kategorijos Tvarus traktorius laureatas – gamtinėmis dujomis varomas New Holland T6.180.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...