Menu




Same Deutz-Fahr: 2019-ųjų rezultatas geresnis

Rinka 02.06.2020   

Same Deutz-Fahr: 2019-ųjų rezultatas geresnis


Same Deutz-Fahr grupė praėjusius 2019 finansinius metus užbaigė su mažesniais pardavimais nei 2018- aisiais, tačiau sugebėjo pagerinti metų rezultatą.

Dėl karantino suvaržymų Deutz Fahr, kaip ir daugumą kitų įmonių, turėjo stabdyti ar apriboti gamybą, tačiau šiandien beveik visos įmonių grupei priklausančios gamyklos dirba, laikantis saugos reikalavimų. 

Grupės Same Deutz-Fahr (SDF) veiklos rezultatai 2019-aisiais finansiniais metais augo, nepaisant blogėjančios situacijos rinkose ir mažesnės apyvartos. SDF praėjusius finansinius metus užbaigė 1,268 mln. eurų apyvarta, t.y. tai 7,6 % mažesnis rodiklis nei 2018 m., tačiau apyvarta iki mokesčių pernai siekė 59,3 mln. eurų, 2018 m. – 50 mln. eurų. Grynasis pelnas taip pat labai padidėjo - nuo 42,2 iki 44,6 mln. eurų.

Analizuojant veiklos rezultatus pagal sritis, skelbiama, kad kombainų ir traktorių pardavimai 2019-aisiais metais sumažėjo. Tam įtakos turėjo smuktelėjusios eksporto rinkos, ne tik Europos, bet ir pasaulio mastu, tačiau vynuogynų kombainų Grégoire pardavimas šovė į viršų. 2019-ieji metai buvo rekordiniai: pardavimai padidėjo nuo  54,9 mln. eurų iki 70,7 mln. eurų. 

Teigiamos įtakos veiklos rezultatams turėjo ir atsarginių dalių apyvartos. Šioje SDF veiklos srityje ypatingas dėmesys buvo skiriamas internetinės prekybos platformai vystyti, kas šiemet turėtų pagerinti serviso paslaugų efektyvumą. Investicijoms ir produktų plėtrai 2019 m. skirta panašiai tiek, kiek ir ankstesniais metais, - 60 mln. eurų.

SDF kombainų gamykla Kroatijoje vis dar uždaryta dėl karantino, tačiau tikimasi, kad ji atnaujins veiklą netrukus. „2020 finansiniai metai yra - ir tikriausiai išliks - didelis iššūkis mums visiems. Darysime viską, kad pasekmės būtų kuo švelnesnės. Mes ir toliau nestabdome investicijų į mokslinius tyrimus ir plėtrą bei 2020 m. naujoves pristatysime, kaip ir planavome. Tarp svarbiausių naujienų – našūs ir telematikos sistemomis aprūpinti nauji traktoriai“, - sako Lodovikas Busolatis (Lodovico Bussolati), SDF vadovas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...